avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum pot demostra hartuirea psihica la locul de munca ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum pot demostra hartuirea psihica la locul de munca (institutie publica)

Buna ziua!
De cateva luni de zile traiesc asa zisul mobbing ( teroare psihologica) la locul de munca, in sensul ca sefa mea nu ezita sa-si exercite crizele de isterie ori de cate ori considera. Martori imi sunt colegii de birou, deloc putini ca numar, insa nimeni nu intervine din cauza regimului instaurat in acel birou. Toata lumea vorbeste pe holuri sau in alte spatii despre caracterul ei, dar cu frica de a nu fi vazuti vorbind intre noi. Mentionez ca lucrez intr-o institutie publica si am discutat inclusiv cu domnul director . Dupa asta, lucrurile mai rau s-au inflamat si ma astept la repercursiuni mult mai grave. Ce pot face? Inteleg ca nu am dreptul s-o inregistrez? Cum altfel ii pot dovedi caracterul grotesc de care da dovada si comportamentul ce contravine codului de conduita al functionarului public? Teroarea psihica care o exercita asupra mea, ma aduce in pragul depresiei. Ce sanse am sa-i intentez proces? Ca dovezi ar constitui probe in instanta? Intr-una din asa zisele ei crize, am chemat Salvarea odata la serviciu si m-a gasit cu tensiunea aproape 21. Cum sa scap din acel birou, sa nu mai am contact cu ea ? Pot sa solicit sa fiu transferata la un alt departament, dat fiind situatia tensionata care persista?
Multumesc anticipat pentru orice sfat !
Cel mai recent răspuns: Cristina0 , utilizator 22:13, 12 Mai 2017
Fara nici un fel de misto, live pe facebook si va garantez eu ca se potoleste... poate ajunge si pe la stiri.
Ma intreb si eu, oare in cazul primarului, as putea proceda la fel ? Ca functionar public as avea de suferit daca il filmez in timp ce imi cere constant demisia, dar nu-i iasa pasenta de a ma prinde cu ceva?:rtfm:
Multumesc pentru raspuns! Poate sa ma traga la raspundere ca fac publice inregistrarile cu crizele ei de isterie? In felul asta as aduce prejudicii de imagine institutiei. Ce riscuri am?..., ca sa incerca si treaba asta pana la urma!
De ce nu plecati ?
Din cate vad eu aici nu este vorba de mobbing.

Mobbing, in the context of human beings, means bullying of an individual by a group, in any context, such as a family, peer group, school, workplace, neighborhood, community, or online.

Dvs. nu sunteti deci victima actiunilor unui grup, nici macar ale unui individ. Dvs. pur si simplu sunteti deranjata de comportamentul unui sef, de parca sefii ar avea ca tel suprem sa fie placuti de subalterni.

Daca sunteti atat de sensibila, si un loc de munca in administratie, unde stim cu totii cat de multa munca este si ce salarii mici, de ce nu incercati in privat. Acolo sefii sunt cu totii painea lui Dumnezeu, nu stiu cum sa faca sa se simta subalternii cat mai bine.

Dvs. aveti dreptul de a va inregistra, legal, deci si cand "discutati" cu sefa. Dar daca faceti publice inregistrarile, s-ar putea sa va alegeti cu dosar penal.

Alte discuții în legătură

Suspendare raport de serviciu-interes personal legitim alexandru andra alexandru andra Conform art.95 alin 2 din legea 188/1999 doresc sa suspend raportul de serviciu din institutie, pentru interes personal legitim(propunere de a lucra o perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru ingrijirea copiilor Denisalin Denisalin Sunt functionar public si, deoarece sotia lucreaza in strainatate, am cerut concediu fara plata in baza art. 95 alin 2 din Legea 188 pentru a putea sa am grija ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu henriettebondar henriettebondar Buna ziua, Solicit interpretarea art.95 alin.2. din Legea nr. 188/1999,republicata,cu modificarile si completarile ulterioare. ,,Raportul de serviciu se ... (vezi toată discuția)