avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii si chestiuni legate de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii si chestiuni legate de pensii

Buna ziua, va prezint un caz : in 2007 sunt diagnosticat cu cardiomiopatie ischeica si toxica, flutter atrial, hipertesiune si sunt pensioant cu gradul II de invaliditate.
2016 iunie sunt operat de urgenta pentru triplu by-pass, in 2017 luna aprilie Comisia de expertiza medicala stabileste trecerea la gradul III.
E clar ca boala s-a agravat, convalescenta pentru o asemena operatie pentru o persoana in campul muncii este cel putin un an, mai precizez varsta 61 ani impliniti, vechime in munca peste 30 ani, sex masculin,pun urmatoarele intrebari:
1.Schimbarea incadrarii s-a fact fara ca medicul sa discute cu mine acest lucru, asa am constatat acest lucru dupa primirea deciziei, schimbarea incadrarii s-a facut legal ? Contestatia se depune la aceeasi Comisie ?
2. Pot cere incetarea revizuirii pensiei, tinand cont de varsta si ca am mai putin de 5 ani pana la limita de varsta ?
3. Unde si cum pot reclama comportamentul abuziv al medicului din comisie ?
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 22:22, 26 Aprilie 2017
1. Medicul nu e obligat sa va consulte pe dvs daca vreti sau nu sa treceti intr-un alt grad de invaliditate. Probabil ca, datorita actelor de la dosar nu va mai poate mentine in gr II de invaliditate. Daca vreti sa faceti contestatie, aceasta trebuie facuta in termen ( la casa de pensii de care apartineti sau la cabinetul medical - intrebati asistenta).
2. NU. Nerevizuibil medical se da doar persoanelor care au stagiul complet de cotizare - adica 35 ani, dvs aveti doar 30.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate nerevizuibila Olex Olex Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: O salariata de sex feminin nascuta 27.06.1956, angajata in 06.02.1973, pensionata pe caz de boala gr ll de la data ... (vezi toată discuția)
Este corecta incadrarea in grupa de handicap accentuat a unei persoane paralizate? ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! In urma cu 4 ani si 4luni bunica mea,de 78 ani (impliniti pe 08.07.2012), a suferit un accident vascular cerebral in urma ... (vezi toată discuția)
Intrebare pensionare de boala munteanmihaela munteanmihaela Buna ziua sotul meu a fost diagnosticat cu sindromul Lerische si a fost operat i s-a facut by pass aorto bifemural,are 47 de ani momentan este in concediu ... (vezi toată discuția)