avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... participare concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

participare concurs

Poate candida un pensionar la un concurs pentru un post pe durata nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 28 Aprilie 2017
Poate candida in conditiile in care postul respectiv este de personal contractual , iar persoana in cauza beneficiaza de pensie de limita de varsta .
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cum stim, sau de unde stim, care sunt posturi contractuale si care sunt de functionari publici intr-o U.A.T.? De exemplu casierii sunt in unele UAT-uri functionari publici, in altele sunt personal contractual. Si atunci?
Da, stiu ca se si pot transforma pe parcurs, dar care se pot si care nu se pot? Aici sunt cam in ceata!
Multumesc de raspuns, celor binevoitori!
In anuntul de scoatere la concurs trebuie sa exista si aceasta mentiune - post personal contractual sau de fucntie publicva.
Prin urmare nu poti respinge dosarul unui pensionar. Presupunem ca ia examenul si ii dai dispozitie de numire pe post. Pentru ce perioada, daca el a iesit la pensie la limita de varsta, iar postul scos la concurs este pe perioada nedeterminata? Este vorba de un medic farmacist. In lg 95/2006, art. 575 alin. (1), scrie clar: farmaciştii, indiferent de sex, se pensionează la vârsta de 65 de ani. Exista in 95 conditii spcifice pe care farmacistii trebuie sa le indeplineasca pentru a-si continua activitatea pana la 70 ani dar farmacistul in cauza nu se incadreaza. Deci întrebarea este pe ce perioada il angajezi? Si când il scoti la pensie???
Ultima modificare: Vineri, 28 Aprilie 2017
aurora_oprescu2009, utilizator
Daca este post de functionar public se poate respinge dosarul pentru concurs.

Un pensionar pentru limita de varsta se poate angaja cu c.i.m. atat pe durata determinata , cat si pe durata nedeterminata.

Alte discuții în legătură

Este legal ca un functionar public trecut de varsta de pensionare sa lucreze in continuare in cadrul unei primarii? zzzionut zzzionut Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca un functionar public trecut da varsta legala de pensionare( are 65 de ani) sa lucreze in continuare in cadrul ... (vezi toată discuția)
Despre c.i.m blue191 blue191 Salariatul a primit decizia de pensie la limita de varsta.Poate sa lucreze cu acelasi contract?Cu ce data se incheie un nou C.I.M? (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu boarcornel boarcornel Nascut in20 iulie 1952 ies la pensie cu legea 7 (functionar parlamentar) la 1 ianuare 2017,am 5ani grupa 1 si 5ani grupa 2 ,Pot sa ma incadrez cu contract de ... (vezi toată discuția)