avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Comunicarea Ordonantei de incepere a urmaririi penale ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Comunicarea Ordonantei de incepere a urmaririi penale in rem

Buna ziua, va rog mult sa-mi raspundeti daca trebuia sa mi se comunice si mie ordonanta de incepere de urmarire penala in rem daca am calitatea de suspect in dosarul penal fiind invinuit pentru fals si daca se putea emite aceasta ordonanta inainte de a fi audiat. Totodata as dori sa aflu daca agentul de politie poate emite o ordonanata de predare inscrisuri in original si daca persoana vatamata isi poate pune ca martori rudele. Va rog mult daca e posibil sa-mi spuneti si care ar fi sanctiunea daca as refuza sa predau incrisurile, cu agentul de politie sint in dusmanie.
Ordonanta in rem este cu privire la fapta, si da, se putea emite inainte ca dvs sa fiti audiat in calitate de suspect, calitate pe care nu o puteati capata fara emiterea unei ordonante de efectuare in continuare a urmaririi penale, asa zisa ordonanta in personam.
Organul de urmărire penală are obligaţia să ridice obiectele şi înscrisurile ce pot servi ca mijloc de probă în procesul penal, conditia este sa fi fost inceputa urmarirea penala in rem. Nerespectarea dispozitiei de predare a unui inscris poate fi sanctionata cu amenda intra 500 si 5000 lei. Exista si posibilitatea emiterii unei dispozitii de ridicare silita a inscrisului sau obiectului solicitat.
Cat priveste relatiile de dusmanie cu agentul, aveti la indemana cererea de recuzare a acestuia.
Totodata as dori sa aflu daca agentul de politie poate emite o ordonanata de predare inscrisuri in original si daca persoana vatamata isi poate pune ca martori rudele.

Poate fi audiată în calitate de martor orice persoană care are cunoştinţă despre fapte sau împrejurări de fapt care constituie probă în cauza penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audiere inainte de inceperea up in rem viorelv viorelv Va rog sa-mi răspundeți ce se întâmplă dacă polițistul ma audiaza ca suspect sau ca martor pe tipizat cu privire la comiterea unei fapte prevazute de ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre dosarul penal in rem si dosarul penal ... andreutzAaajsb andreutzAaajsb Care este diferenta dintre dosarul penal in rem si dosarul penal in personam. Imi poate explica cineva ce este dosarul penal in rem care nu va fi niciodata in ... (vezi toată discuția)
Drept penal mytyca_s mytyca_s In Romania procurorii tot vorbesc de asa numita incepere a urmaririi penale \"in rem\" Dupa umilele mele cunostinte de drept penal in procesul pena exista mai ... (vezi toată discuția)