avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Audiere inainte de inceperea UP in rem
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Audiere inainte de inceperea UP in rem

Va rog sa-mi răspundeți ce se întâmplă dacă polițistul ma audiaza ca suspect sau ca martor pe tipizat cu privire la comiterea unei fapte prevazute de legea penala, eu fiind faptuitorul doar dupa inceprea urmariri penale in rem si inainte de inceperea în personam, greseste politistul sau nu, va rog să-mi răspundeți?
Doar dupa inceperea urmaririi penale in rem va poate audia in calitate de martor, ulterior când din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile că ati săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală, procurorul dispune ca urmărirea penală să se efectueze în continuare si faţă de dvs, moment in care capatati calitatea de suspect.

Și dacă polițistul poartă o discuție cu el, până să se continue urmărirea penală in personam, după care întocmește un proces-verbal în care consemnează cele discutate, acel proces-verbal poate ține loc de declarație?
Se mai poarta asa pe la unele sectii de politie, din punctul meu de vedere nu este legal, oricum nu te obliga nimeni sa declari nimic. Respectivul PV ajuta organul de cercetare penala sa isi formeze o parere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre dosarul penal in rem si dosarul penal ... andreutzAaajsb andreutzAaajsb Care este diferenta dintre dosarul penal in rem si dosarul penal in personam. Imi poate explica cineva ce este dosarul penal in rem care nu va fi niciodata in ... (vezi toată discuția)
Calitatea de faptuitor - explicatie termen camy20 camy20 am fost citat ca inculpat de catre politie,am fost am dat declaratii si la un interval de doua luni,am primit o citatie in calitatea de faptuitor?ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Comunicarea ordonantei de incepere a urmaririi penale in rem vasilema vasilema Buna ziua, va rog mult sa-mi raspundeti daca trebuia sa mi se comunice si mie ordonanta de incepere de urmarire penala in rem daca am calitatea de suspect in ... (vezi toată discuția)