avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxă de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxă de poluare

Bună ziua,
Pentru prima înmatriculare în România în anul 2008, am achitat o taxă de poluare în sumă de 2227 lei cu titlul de "taxă de poluare".
- În data de 03.03.2017 am transmis la ANAF judeţ, o cerere de restituire integrală cu dobânda fiscală aferentă a taxei de poluare.
- în data de13.03.2017 primesc de la ANAF judeţ o adresă prin care mi se comunică: " urmare adresei d-vs din data de 03.03.2017 vă comunicăm că adresa a fost transmisă către Serviciul Fiscal Orăşenesc a localităţii (....), spre a fi soluţionată, întrucât nu este de competenţa noastră":O:O:O
- Recent, am luat legătura cu respectivul Serviciu Fiscal iar referentul la care a ajuns adresa mea mi-a spus că "nu poate fi soluţionată cererea întrucât nu au norme de aplicare" (fără alte detalii). Nu am primit un răspuns scris până la această dată.X-(X-(X-(
Menţionez că taxa de poluare am achitat-o la ANAF judeţ unde aveam domiciliul fiscal la acea dată, iar cu timpul mi-am schimbat domiciliul fiscal şi aututurismul l-am înstrăinat.
Întrebare: Care este calea de urmat în ceea ce priveşte că nu am primit răspuns de la Serviciul Fiscal Orăşenesc, şi dacă ANAF judeţ s-a "spălat pe mâini" transmiţând acestora cererea mea de restituire.
Îmi este clar că fără un răspuns negativ de restituire nu pot proceda la acţiunea în Contencios.
Vă mulţumesc pentru consiliere.

Alte discuții în legătură

Acțiune în contencios administrativ: lipsa rãspunsului la plângerea prealabilã, instituția care are calitatea de pârât LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am facut o cerere de restituire taxa poluare la AFP din orasul in care locuiesc. Nu am primit nici un fel de raspuns astfel ca dupa aproape 3 luni ... (vezi toată discuția)
Recuperarea taxei de prima inmatriculare radu_caia radu_caia va rog sa ma ajutati cu o informatie,ma numesc Radu si am inmatriculat un autoturism marca Seat toledo anul trecut, in urma efectuari inspectiei la RAR masina ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pavelmita pavelmita am înmatriculat un autoturism în noembrie 2008 şi mi lau încadrat E1 de la E2,dar în urmă cu cîteva luni mi lau încadrat E2 dar artizanal pt că ... (vezi toată discuția)