avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... lnchiriere camere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

lnchiriere camere

Buna ziua, am o vila si vreau sa închiriez vara pe litoral. Ce trebuie sa fac.unde trebuie sa merg. Închiriez doar pe timp tip de vara, 2 luni, am 5 camere. Cum pot sa fac asta legal. Vila este în Eforie Sud.

Închiriez cu ziua o camera, 2, 5 cate gasesc.
Ultima modificare: Luni, 8 Mai 2017
Admin, administrator
Trebuie să depuneți declarația 220
[ link extern ]
la Administraţia Finanţelor Publice Eforie(Eforie Nord, Str. Traian nr. 7-9).
În declarație veți bifa la "II Date privind activitatea desfășutată" ,"1.Categoria de venit" căsuța "cedarea folosinței bunurilor" și căsuța "în scop turistic"și veți completa căsuța "număr camere" cu numărul de camere de închiriat din locuința dvs.Declarația o veți depune în termen de 30 zile de la începerea activității.(citiți instrucțiunile de completare a declarației la pag 4 , punct 5.3.Venituri din închirierea în scop turistic).
Împreună cu declarația veți depune și :
- fișa capacității de cazare
[ link extern ]
- copie a actului de proprietate a imobilului.
Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2017
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere camere in locuinta proprie Olteanu Cornelia Olteanu Cornelia Buna ziua. Doresc sa inchiriez 3 camere in locuinta proprie in lunile iulie si august 2019. Sunt persoana fizica si nu doresc sa ma autorizez ca si PFA nici nu ... (vezi toată discuția)
Categorie de venit pentru inchiriere in regim hotelier andu.tm andu.tm Buna ziua, Nu sunt sigur ce trebuie bifat in declaratia unica la categoria de venit in contextul urmator: * sunt PFA cu obiect principal de activitate ... (vezi toată discuția)
Inchiriere in regim hotelier amiriana amiriana As dori sa ma informez ce acte trebuie intocmite si care sunt obligatiile fiscale ale unei persoana fizice care doreste sa inchirieze un apartament proprietate ... (vezi toată discuția)