avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata dauna accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata dauna accident rutier

Buna ziua

În urma unui accident rutier cu un cetatean bulgar, suferit în data de 24.02.2017 am contactat societatea de asigurare din Romania corespondenta pentru emitatorul de Carte Verde al autovehicolului înmatriculat în Bulgaria.În urma verificarii validitatii politei de asigurare de catre societatea din Romania la asiguratorul din Bulgaria a rezultat faptul ca polita exista și este valida.Dupa deschiderea dosarului de daune și dupa ce am trimis toate documentele solicitate inclusive devizul de reparative solicitat am primit de la societatea de asigurare din Romania acceptul la plata ( accept trimis inclusiv societatii care urmeaza sa efectueze reparatia) în data de 09.05.2017.
În data de 12.05.2017 am primit urmatoarea informare din partea societatii de asigurare din Romania,citez:

,,Stimate domn,

Urmare rezilierii de catre noi a contractului si a retragerii acordului de corespondent in Romania pentru societatea bulgara LEV INS., acest dosar va fi predat, spre prelucrare, Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania BAAR, de unde veti fi contactat prin email.

Numar de dosar BAAR: BAAR/MGD/17/RO/BG/00845.

Întrebarea este daca societatea de asigurari din Romania poate sa retraga acceptul de plata având în vedere că acesta a fost emis și la data emiterii exista conventia de corespondent al societatii din Bulgarie pentru teritoriul Romaniei.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Recuperare dauna rca - bulgaria cip2704 cip2704 Am avut un accident in Bulgaria la inceputul anului in urma caruia au fost implicate masina noastra (inmatriculata in Romania) si trei masini inmatriculate in ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat eu in judecata (asigurare) btraian btraian Buna ziua, acum cateva zile am facut un accident, pagubitul a depus actele, si i s-a refuzat plata despagubirii. Firma asiguratoare este in insolventa, prin ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, rca-ul meu este expirat leorot leorot buna seara, astazi am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, din vina lui, pe care si-a recunoscut-o. eu am rca expirat. pot sa imi repar ... (vezi toată discuția)