avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli cu masini
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli cu masini

Buna ziua!

Am o firma de distributie si m-ar interesa ce si cat este deductibil din cheltuielile cu masini.Mentionez ca agentii folosesc masinile nu numai in interes serviciu si am doua masini care este dat la colegi care vin de la sat si aduce colegii de la comune la loc de munca.

Multumesc !
O zi placuta!
Cel mai recent răspuns: monica_1 , utilizator 11:15, 14 Mai 2017
Sunteti platitor de impozit pe profit, da?

Fiind vorba de firma de distributie, deducerea este 100% pentru masinile folosite in acest scop, cu obligatia justificarii consumului de combustibili cu ajutorul foii de parcurs. Pentru masinile care nu sunt folosite in acest scop cum ar fi: director, contabil etc. deducerea este 50% fara justificarea consumului cu foaie de parcurs.
Buna seara!

Sunt platitor de profit
Multumes pentru rapuns!
Costul reparatiei ,amortizarea, consumul de combustibili totul este cu 100% si la autoturisme si la autoutilitare care sunt folosite pentru deplasarea la clienti?Pe autoturismele folosesc agentii de vanzari ,pe autoutilitarele soferii.



Ma mai intereseaza si daca TVA ul este 100% deductibil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva dupa 01.05.2009 leila-sema leila-sema Buna ziua, Dupa 01.05.09 nu se mai deduce TVA de la bonurile de combustibil, de la reparatiile autoturismelor, facturile de spalata auto.Se spune ca este ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli auto asociat unic mariusake mariusake Va rog un raspuns avizat, un srl cu asociat unic achizitioneaza autoturism. Pentru deductibilitatea cheltuielilor cu diverse consumabile, combustibil, taxe ... (vezi toată discuția)
tva deductibil la bf combustibil la micro platitoare 3% Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! O firma de distributie microintreprindere, platitoare de tva trimestrial are bonuri de combustibil cu CUI-ul pe ele dar nu are foi de parcurs ... (vezi toată discuția)