avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... cheltuiala deductibila
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

cheltuiala deductibila

Buna ziua,

Am un PFA cu prestari servicii (vand produsele unei firme ca intermediar). Lucrez mult si pe teren, in 10 judete. Firma pt care lucrez a dat masina. Pot sa pun in contabilitate bonurile de combustibil ca cheltuiala deductibila? Am ordinele de deplasare stampilate, foaie de parcurs... (ma refer la anul 2010).

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 16:45, 14 Ianuarie 2011
Da, consumul de carburanti pentru autoturisme se inregistreaza drept cheltuiala, DAR NU DEDUCTIBILA !! Asa scrie in Codul Fiscal...
Faceti contract de comodat pentru masina. Daca aceasta are peste 3500 de kg puteti deduce combustibilul fara probleme.
Dar si in cazul in care masina are sub 3500 de kg puteti intocmi deconturi de cheltuieli si foi de parcurs pentru masinile folosite in transportul de marfuri.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
JolieCont, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foaie de parcurs Dragomir Magda Dragomir Magda Sunt PFA ca consultant in domeniul managementului si imi desfasor activitatea la sediul clientilor aflate in diferite localitati din tara. Intrebarile mele ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile cu combustibilul la intreprinderile individuale spopescus spopescus prestez servicii in domeniul ssm (serviciu extern) numai la clienti. Doresc sa stiu daca in baza foilor de parcurs, ordinelor de deplasare si bonurilor de ... (vezi toată discuția)