avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii platite obligatoriu pe card?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii platite obligatoriu pe card?

Vreau să stiu dacă un angajator are dreptul sa constranga un angajat in sensul ca plata salariului pe card conform legii in vigoare de ai plății angajatului minimul pe economie in conditiile in care angajatul prestează si ore peste program angajatorul incluzând plata acestora pe card .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:01, 21 Mai 2017
Art.166 (2) C.mun. : Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

Art. 160 C.mun. : Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Prin urmare, plata prin card nu este obligatorie.

De asemenea, daca s-a optat pentru o astfel de modalitate de plata, atunci si sumele corespunzatoare muncii suplimentare vor fi platite prin virament bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie alinacocolina alinacocolina AS dori sa poata cineva sa imi spuna care este salariul minim de incadrare fara sporuri pentru un muncitor bucatar intr-un spital de psihiatrie,de la ce suma ... (vezi toată discuția)
Platile salariale numerar mouserom mouserom Buna ziua . Lucrez la o firma privata si angajatorul ne obliga sa luam salariile pa card . Prin ce modalitate as putea solicita acordarea salariului in numerar ... (vezi toată discuția)
Salarul pe card panzarumitica panzarumitica La privat, este obligatoriu ca plata salariului sa se facă prin card bancar? Angajatorul meu îmi cere să deschid cont de card motivând că așa este ... (vezi toată discuția)