avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Platile salariale numerar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Platile salariale numerar

Buna ziua . Lucrez la o firma privata si angajatorul ne obliga sa luam salariile pa card . Prin ce modalitate as putea solicita acordarea salariului in numerar . ( ce lege as putea mentiona in cererea de acordare a salariului numerar ) Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 16 Octombrie 2012
Art.166 (2) C.mun. prevede ca, plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

Asadar, plata salariului nu este obligatorie sa se faca prin card bancar. In acest sens, angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarul pe card panzarumitica panzarumitica La privat, este obligatoriu ca plata salariului sa se facă prin card bancar? Angajatorul meu îmi cere să deschid cont de card motivând că așa este ... (vezi toată discuția)
Plata salariului in numerar,fara a fi obligat sa am cont la banca emiliocoresi emiliocoresi Buna ziua, Am rugaminte al advs. sa-mi spuneti dac apot primi salariu in numerar(in mana) fara a avea un cont deschis la o banca. Daca da,care este ... (vezi toată discuția)
Plata salariului pe card BucurCristian BucurCristian Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala prin care angajatorul poate impune banca la care sa-mi deschid cont pentreu virarea ... (vezi toată discuția)