avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cod TVA anulat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cod TVA anulat

Buna ziua!

Conduc o firma de constructii. Depasind 300 000 Ron cifra de afaceri, ma aflu in situatia in care Codul TVA a fost anulat, insa sunt obligat sa il platesc TVA catre stat.
1. S-a facut oferta cu o suma la care se adauga TVA. Dupa anularea codului TVA, in momentul in care eliberez o factura cate o alta societate, acestia refuza factura daca TVA-ul este inclus in pret, deoarece contractul prevede o suma la care se adauga TVA pe care societatea respectiva ar fi putut sa il deduca. In cazul in care nu adaug TVA-ul, trebuie sa il platesc din "buzunar"
2. Nu pot deduce TVA nici pentru materiale, ceea ce ma obliga sa pastrez un pret ridicat fata de competitori, intrucat platesc TVA-ul pe material.
Intrebare 1: Nu este o dubla impunere, daca trebuie sa platesc TVA-ul pe material, si apoi inca o data pe toata valoarea contractului?
Intrebare 2: Cum trebuie sa eliberez facturi pentru a nu fi nevoit sa platest TVA "din buzunar"?

Alte discuții în legătură

Cod tva inactiv ioan66 ioan66 Buna ziua, De curand am intampinat urmatoarea problema, rezultata dintr-o lege care personal mi se pare aberanta, sau poate chiar abuziva. Va rog, pe cei ... (vezi toată discuția)
Tva auto second hand danmarianpopescu danmarianpopescu Am cumparat de 2 saptamani pe o firma platitoare de TVA un auto second de la o persoana fizica prin contract de vanzare-cumparare. Acesta, la randul lui, ... (vezi toată discuția)