avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM cu 8 ore program inegal dar in pontaj e cu 11 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM cu 8 ore program inegal dar in pontaj e cu 11 ore

Buna ziua,

daca avem facute CIM cu 8 ore program inegal specificat, dar cei care au acest CIM, lucreaza in bar-restaurant de tip fast food si lucreaza cate 11 ore (doua zile lucreaza si doua zile libere au evident)dar lucreaza cate 11 ore si pe contractul de munca e specificat program de 8 ore si 40 de ore pe saptamana dar sunt pontate cu 11!e corect?(eu sunt de parere ca nu, program de 8 ore inegal inseamna sa repartizezi cele 8 ore asa :exemplu 6 ore si apoi 2 sau sa dea 8 ore)
Cel mai recent răspuns: ButucaruMedeea , utilizator 14:04, 13 Mai 2020
Bună ziua!

Corect și legal este să fie specificat exact programul în contractul individual de muncă. Acesta va fi inegal și se vor trece zilele lucrate cu orele aferente și cele libere.

Orice altă formă care nu reflectă realitatea nu este în regulă.
Este corect, daca exista mentiunea in c.i.m. inegal.
Buna ziua! Cum arata o foaie de pontaj pentru acest tip de program? Care sunt criteriile de respectat in cazul acestui program? Spre exemplu, angajatii pot lucra luni 11, marti 11 ore, miercuri liber, joi 11 ore, vineri 11 ore sambata si duminica liber? Practic se respecta cele 24 de ore de rapaus si in saptamanile urmatoare se face pontajul tinand cont de diminuarea orelor pe saptamana ca in final sa iasa per total orele lucratoare in luna. Este in regula acest mod de calcul?
@ ButucaruMedeea

Angajatii pot lucra luni 11, marti 11 ore, miercuri liber, joi 11 ore, vineri 11 ore sambata si duminica liber ... insa in acest caz, 4 ore sunt considerate ore suplimentare.
Va multumesc mult pentru raspuns! Acele 4 ore nu pot fi compensate in urmatoarea saptamana sau pana la finalul lunii? Intr-o saptamana exista poaibilitatea sa aiba 44 spre exemplu iar in alta 33 si am luat in calcul numarul total la finalul lunii.
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

@ ButucaruMedeea

Angajatii pot lucra luni 11, marti 11 ore, miercuri liber, joi 11 ore, vineri 11 ore sambata si duminica liber ... insa in acest caz, 4 ore sunt considerate ore suplimentare.

Alte discuții în legătură

Program inegal de lucru ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, la o societate am un program de lucru dupa cum urmeaza: luni liber marti 11 ore miercuri 7 ore joi 11 ore vineri liber sambata11 ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim pentru timp partial bubuxyz bubuxyz Buna ziua, Am contract de munca cu timp partial 4 ore/zi 20 ore/saptamana. Pentru a aduce modificari la CIM pentru a reflecta timpul de lucru 1 zi cu 1 zi ... (vezi toată discuția)
Ac aditional - 8 ore/zi inegal bubuxyz bubuxyz Este corecta formularea de mai jos pentru lucrul in ture: \"durata timpului de lucru va fi in medie de 8 ore/zi, inegal. Repartizarea programului de lucru ... (vezi toată discuția)