avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obstructionare expertiza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obstructionare expertiza

Am un proces de partaj bunuri comune,in cote de 1/2 fiecare.
Paratul a ocupat abuziv casa si nu permite expertului accesul in casa,fiind amendat de instanta pana acum de doua ori.Procesul se judeca pe CpC-1864.
Deja sunt 2 ani de cand s-a dat IAP-ul si nu am avansat de loc.Este drept ca si instanta a fost cam ingaduitoare.
Pot solicita ca la urmatoarea convocare a expertului la fata locului sa participe si judecatorul, sub aspectul "cercetare la fata locului"?
Ce posibilitati legale sunt ca paratul sa fie obligat sa permita accesul expertului sa faca identificarea si evaluarea casei?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara - partaj bunuri comune - consecinte? anniela anniela Buna ziua, in cadrul unui dosar civil de partaj s-au desemnat doi experti pentru evaluarea bunurilor comune. Ce se intampla daca: 1. una din parti refuza sa ... (vezi toată discuția)
Impotrivire la expertiza tzuku51 tzuku51 Intr-un dosar de iesire din indiviziune bunuri comune(casa si teren) suntem 3 coproprietari. Unul din coproprietari a acaparat abuziv casa,i-a facut ... (vezi toată discuția)
Desemnare persoane expertiza cerebel33 cerebel33 Buna ziua, din punct de vedere legal care sunt persoanele care trebuie sa participe la expertiza bunurilor comune in dosarul de partaj? -aceasta are loc ... (vezi toată discuția)