avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Linistea publica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Linistea publica

Buna dimineata (exact...dimineata), de 2 sapt ne confruntam cu niste vecini extrem de nesimtiti care dau gauri la orice ora si in orice zi indiferent de asa zisul program de liniste.
Intrebarea mea este,pot sa sesizez politia daca nu sunt propietar,noi locuind la aceasta adresa cu chirie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:31, 28 Mai 2017
Da, puteti sesiza politia locala.
Discutati si cu proprietarul sa sesizeze presedintele asociatiei de proprietari, o puteti face si dvs..
Sunteti inregistrati in cartea de imobil?
Unde si de ce dau gauri vecinii cei nesimtiti? Dau gauri doar ca sa va enerveze sau fac galagia aste in afara programului de liniste (22-8, 13-14) pentru ca fac reparatii/renovari etc. Ar fi frumos si civilizat sa intrebati "nesimtitii" ce-i mana in lupta cu linistea.
Daca nu se incadreaza in limitele Legii 61/1991, republicata in 2012, faceti plangere la politie si asigurati-va intai, ca ii prinde in fapt, ca altfel s-ar putea sa platiti deranjul organelor de ordine, cum se mai intampla.
Si, cum v-a intrebat mai sus, v-ati inregistrat ca locatar in cartea de imobil?
Nu,nu avem contract,pentru ca propietarul nu era in localitate cand ne-am mutat si nu a dorit sa ne faca,cum multi procedeaza asa.
Si ca sa raspund si mesajului de mai jos ,nesimtitii,fara ghilimele deranjeaza de luni pana duminica inclusiv in orele de liniste. Am citit legea si stiu ca pot fi sezisate organele si daca sunt in afara acelor ore. Intrebarea mea este daca neavand contract,pot face ceva in privinta asta sau trebuie sa imi chinui bebelusul pana au de gand sa inceteze.
Chiar daca nu aveti contract aveti obligatia sa va inregistrati in cartea de imobil. Pentru intregistrarea in cartea de imobil prezentarea unui contract de inchiriere nu este obligatorie.
Inchirierea se poate face si cu titlu gratuit, nu este problema asociatiei ce face proprietarul cu apartamentul lui. In schimb este obligatorie inscrierea in CImobil. Inregistrati-va si apoi puteti sesiza politia locala in calitate de chirias, daca va intreaba cineva de contract spuneti ca aveti contract de comodat (nu se inregistreaza la fisc) sau ca sunteti ruda cu proprietarul.
Dar discutati cu proprietarul sa se implice si sa sesiseze presedintele asociatiei, daca tot nu a facut contract si nu plateste taxe la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Galagie vecini ghitanelenaalina ghitanelenaalina Buna ziua, Am o mare problema cand vine ora 22 noaptea vecinii de la etajul superior i-au foc la propriu, adica fac un zgomot infernal. 1. Eu am inchiriat o ... (vezi toată discuția)
Chiriasi neinregistrati in cartea de imobil care tulbura linistea noaptea kingmarica kingmarica Buna ziua, avem o problema cu chiriasii care locuiesc peste noi. De 8 luni de cand stau ei acolo , noaptea nu mai putem dormi din cauza lor.Vin noaptea, ... (vezi toată discuția)
Chiriasi galagiosi saimarica saimarica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in problema pe care o intampin cu vecinii chiriasi de sub apartamentul meu, care fac galagie si nu au contract de ... (vezi toată discuția)