avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chiriasi neinregistrati in cartea de imobil care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chiriasi neinregistrati in cartea de imobil care tulbura linistea noaptea

Buna ziua, avem o problema cu chiriasii care locuiesc peste noi.
De 8 luni de cand stau ei acolo , noaptea nu mai putem dormi din cauza lor.Vin noaptea, chefuiesc, urla,sunt nesimtiti intr-un cuvant, nu se gandesc ca o familie trebuie sa se odichneasca sub ei.Nu ii intereseaza.
Ce putem noi sa facem? Am vorbit cu proprietarul ,de mai multe ori sa ia masuri ,
am abordat pe respectivii , nimic, acum nopti in sir nu mai dormim din cauza lor,in fiecare noapte ne tulbura linistea.
Am pus in tocul usii hotarirea consiliului local cu privire la orele de liniste , ca orele de liniste trebuie respectate, nimic, nici o schimbare.
Deja suntem in pragul disperarii.
Intrebari: 1.Care este calea legala de a putea rezolva situatia si sa scapam de acesti chiriasi?Proprietarul primeste o chirie buna si nu vrea sa-i lase.
2.Daca nu sunt inregistrati in cartea imobil respectivii, ce se intimpla?
3.Locuinta prima casa se poate inchiria?

Va rog sa ne raspundeti, si sa ne consiliati in aceasta problema.Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:53, 26 Aprilie 2013
aţi putea potoli pe respectivele persoane chemând în timpul scandalului Poliţia la serviciul 112 şi, totodată, aţi putea înregistra eventual cu ajutorul telefonului mobil sau cu alt mijloc specific acea tulburare a liniştii publice : bază Legea nr.61/1991, modif. şi republicată.Ar fi indicat să vă ajutaţi cu vecinii ca drept martori.Vor fi sancţionaţi cu amendă.
daca chemi 3 seri la rand politia iti garantez ca a 4 noapte va fi liniste. mai mult puteti depune si o plangere la politie pentru tulburare de posesie impotriva proprietarului. garantat a doua zi chiriasi vor zbura din casa. eu unul asa as face.
kingmarica a scris:
Deja suntem in pragul disperarii.

Poate ca ati ajuns la disperare pentru ca nu ati facut ceea ce trebuia facut: telefon la 112 indiferent de momentul zilei, dar mai ales intre orele 22-8 sau 13 -14.
Care este calea legala de a putea rezolva situatia si sa scapam de acesti chiriasi?Proprietarul primeste o chirie buna si nu vrea sa-i lase.

Sesizati politia. Echipajul vine, cel putin la noi, in 15-20 de minute indiferent de ora. De scapat nu puteti scapa de chiriasi. Chiar daca pleaca unii vor veni altii si o luati de la capat. Proprietarul poate sa ia chirie sau poate sa-i gazduiasca gratuit, ca nu asta va deranjeaza, ci disconfortul pe care vi-l creaza.
Daca nu sunt inregistrati in cartea imobil respectivii, ce se intimpla?

Politia cand este sesizata pentru tulburarea linistei, legitimeaza persoanele gasite in apartament, le solicita contractul de inchiriere... Discutati cu presedintele asociatiei sa vedeti daca sunt sau nu trecuti in cartea de imobil. Politia le poate pune in vedere sa intre in legalitate, sa incheie contract de inchiriere cu proprietarul, sa-si faca mutatie, sa se inregistreze in cartea de imobil la asociatie... Dar toate acestea nu va aduc dumneavoastra linistea in casa.
Locuinta prima casa se poate inchiria?
In principiu, da, se poate inchiria. Dar unele banci pot introduce in contractul de creditare unele interdictii ca de exemplu solicitarea acordului bancii pentru a inchiria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc într-un bloc anl, fiind coproprietar cu primăria,ca ... Liviu2169 Liviu2169 Locuiesc într-un bloc ANL, fiind coproprietar cu Primăria,ca și majoritatea vecinilor. Un vecin apropiat își închiriază de ani buni apartamentul la ... (vezi toată discuția)
Proces impotriva chiriasilor zgomotosi / proprietarului renton renton Buna ziua, Am cumparat acum 6 luni un apartament. Imediat ce ne-am mutat, am observat ca vecinii nostri de deasupra, sunt fiinte nocturne, dorm ziua, iar ... (vezi toată discuția)
Chiriași care deranjează și ziua,și noaptea DonPaulo DonPaulo Buna ziua ,din luna august 2016 și până în prezent deasupra mea la etajul.1 sunt chiriași care taie lemne în apartament,aleargă,se ceartă,se ... (vezi toată discuția)