avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Galagie vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Galagie vecini

Buna ziua,

Am o mare problema cand vine ora 22 noaptea vecinii de la etajul superior i-au foc la propriu, adica fac un zgomot infernal.
1. Eu am inchiriat o garsoniera, am vorbit cu proprietarul de la care am inchiriat, raspunsul dansului a fost: ,,am vorbit la administratie'';

2.Zgomotul s-a accentuat si mai mult, am vorbit si eu cu administratorul, raspunsul lui a fost:,, sunt baieti seriosi care pleaca dimineata la ora 6 cu masina, zgomotul vine de la etajul 10''.

3. Am avut o perioda cand am dormit cu al meu calaculator pe muzica deschis toata noaptea, datorita zgomotului., am spus iarasi la adiministratie, cea facut administratorul , nimic, ba nu l-am auzit si pe el si alti locatari comentandu-ma in fata blocului, eu eram de vina.Sincer mi s-a parut un Mare nesimtit, am avut imboldul sa le zic in fata, acum regret ca nu am facut acest gest.

4. Intrebare ce este de facut, in acesta situatie?

Sa nu-mi spuneti ca nimic, trebuie sa existe o legislatie.

Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:43, 7 Iunie 2015
Ceilalti vecini nu sunt deranjati de zgomot?

Variante de rezolvare sunt in ordine:
1. Proprietarul
2. Presedintele asociatiei (administratorul nu are nicio legatura cu comportamentul locatarilor, este doar un angajat al asociatiei de proprietari. Reprezentantul AP este presedintele care are autoritatea de a rezolva astfel de situatii)
3. Politia 112

Daca primele 3 nu functioneaza ramane varianta 4, mutarea in alt loc in care sa gasiti linistea necesara.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2015
cyan, moderator
Nici presedintele asociatiei nu are atributiuni in disciplinarea proprietarilor. Va rog sa consultati legislatia, la atributiuni.

@ghitanelenaalina
De cate ori aveti asemenea episoade chemati politia. Sunt singurii in masura sa dea avertisment, sa aplice amenzi.
Proprietarul poate sa-i dea afara daca ii creaza probleme. Totul e sa vrea.
1- ,
,am vorbit la administratie'';
am vorbit si eu cu administratorul,
am spus iarasi la adiministratie,

Administratorul de imobil nu are autoritatea si competenta sa dispuna de la sine putere masuri,nu poate sa se implice in relatiile dintre locatari
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia,care poate interveni in cazuri motivate
2-@cyan
Politia ,de regula nu dispune masuri in situatia in care reclamantul nu este proprietarul de drept al bunului imobil
3-Solutia teoretica ar fi ca proprietarul de drept al bunului imobil sa sesiseze oficial presedintele de asociatie
Ar trebui discutat s cu alti vecini si daca si acestia se confrunta cu astfel de neajunsuri sa sesiseze presedintele de asociatie
Presedintele de asociatie poate atentiona proprietarul apartamentului ai caror chiriasi deranjeaza linistea,poate sesiza oficial politia responsabila
Politia este sesizata de oricine locuieste in condominiu @ynocentta.
Am 1/3 din locatarii blocului chiriasi si acestia au facut reclamatie la politie atunci cand au fost deranjati de vecini. Politia a raspuns
Si daca presedintele asociatiei se duce la usa recalcitrantilor, ce? Ingheata aia de frica in casa? Nu are nicio autoritate sa se bage in asemenea incidente.
O poate face omeneste, dar fara efecte, daca galagiosii nu vor sa inteleaga de vorba buna. Iar daca e sa inteleaga de vorba buna, atunci inteleg si la rugamintea celor deranjati.

Daca presedintele nu se poate implica intrucat nu are atributiuni atunci ramane politia sau mai degraba politistul de proximitate care poate fi sesizat.
In conditiile in care exista contract de inchiriere si chiriasul poate anunta politia.

Alte discuții în legătură

Linistea publica Alexandra Roman Alexandra Roman Buna dimineata (exact...dimineata), de 2 sapt ne confruntam cu niste vecini extrem de nesimtiti care dau gauri la orice ora si in orice zi indiferent de asa ... (vezi toată discuția)
Chirie Daniel1900 Daniel1900 Locuiesc intrun bloc de 4 etaje! Eu sunt la etajul 4 iar sub mine mai exact la etajul 3,tot timpu odata la 6 luni sau max 8 se schimba chiriasi! Enervant ii ca ... (vezi toată discuția)
Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)