avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imi pot platii cartea de munca ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imi pot platii cartea de munca ?

Buna seara. Numele meu este Adrian aici si in viata reala.Intrebarea mea este...i-mi pot platii cartea de munca(vechimea in cimpul muncii ).cu bani jos la autoritile competente? Muncesc foarte mult,sunt respectuos sunt genul de om sa il pui la RANA...dar am o problema fratilor.Exista posibilitatea sa i-mi platesc din trecut cartea de munca?Sper ...sa nu rideti de mine.

[Va rog sa va abtineti. Daca aveti exemple concrete astept sa mi le spuneti printr-un mesaj privat. Multumesc]
Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:35, 18 Iunie 2017
Aveti posibilitatea sa incheiati contracte de asigurare cu Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate si A.J.O.F.M. pentru a cumula stagiu de cotizare pentru pensie, sanatate si somaj.
Va multumesc mult pt sfat .Problema este ca am.lucrat multi ani fara carte de munca sau am avut perioade fara servici...si tirziu mia venit ideea sa intreb daca imi pot platii din urma anii in care am lucrat fara acte legale sau am fost fara servici.
Din urma, se poate incheia contract de asigurare numai cu Casa de Pensii si numai in conditiile prevazute de Legea 186/2016.

Legea nr. 186 din 20 octombrie 2016 privind unele măsuri în domeniul asigurării unor categorii de persoane în sistemul public de pensii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata retroactiva a contributiei la pensie LiaCernea LiaCernea Buna ziua, Locuiesc in strainatate din anul 1987. Imi lipsec 2.5 ani din cei 15 necesari pentru a beneficia de pensie. Legea 186/2016 imi permite plata ... (vezi toată discuția)
Asigurare cass Niros Aciarb Niros Aciarb Buna ziua. Am absolvit facultatea in luna iulie 2007 si nu am lucrat cu contract de munca decat doua luni, in 2008. Mai luasem ajutor de somaj o singura ... (vezi toată discuția)
Cumparare vechime pentru pensie carmevera carmevera Buna ziua , va rog sa imi spuneti daca pot cumpara 5 ani de vechime pentru pensie aferent perioadei 1996-2003 in situatia urmatoare: 1977-1995 am lucrat cu ... (vezi toată discuția)