avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Termen legal solutionare dosar dauna auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Termen legal solutionare dosar dauna auto

Buna ziua,
am avut un accident auto in data de 21.04.2017, am depus actele la asiguratorul vinovatului si am facut o cerere de despagubire auto in data de 28.04.2017.
Care este termenul legal in care asigurarea(RCA) poate sa-mi faca o oferta pentru solutionarea cererii de despagubire? Pana acum nu am primit nicio oferta(30.05.2017). Am vazut ca in lege scrie asa: "(1) În termen de 30 de zile de la data înaintării cererii de despăgubire de către asigurat ori de către partea prejudiciată, dar nu mai târziu de 3 luni de la data avizării daunei, asigurătorul RCA este obligat:
fie să răspundă cererii părții solicitante, formulând în scris o ofertă de despăgubire justificată, transmisă cu confirmare de primire, în cazul în care se dovedește răspunderea asiguratului în producerea riscurilor acoperite prin asigurarea RCA, iar prejudiciul a fost cuantificat"
Conform legii, asiguratorul poate sa-mi faca o oferta de despagubire in termen de 3 luni, sau este obligata sa-mi faca oferta in termen de 30 de zile de la data depunerii cererii de despagubire(28.04.2017)? In cazul in care asiguratorul nu si-a indeplinit obligatia, eu ce pot face? (Am facut plangeri si la ASF, dar si pe siteul lor.)
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2017
NicolaeRazvan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:15, 5 Iunie 2017
Dvs. nu ati depus cererea de despagubire, ci avizarea daunei. Dvs. ati anuntat firma de asigurare de dauna produsa. Asiguratorul are dreptul sa faca propriile investigatii in termen de 3 luni. Dvs. sunteti in interiorul acestui termen. Asiguratorul trebuie sa va faca, in interiorul termenului de 3 luni, o oferta de despagubire, pe care dvs. o puteti sa o acceptati sau nu. Daca acceptati oferta asiguratorului, depuneti cererea de despagubire. Despagubirea trebuie platita in termen de 10 zile de la deunerea ultimului document in dosarul de dauna (cererea de despagubire). Daca nu suntet de acoedi cu oferta asiguratorului termenul de 10 zile curge din data in care asiguratorul primeste hotararea judecatoreasca definitiva.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dauna asigurari intarziata DenisaJianu DenisaJianu Ce este de facut daca au trecut doua luni de cand ASTRA trebuia sa imi plateasca daunele, iar acest lucru nu se intampla. Am sunat la call center, dar doamna ... (vezi toată discuția)
Dosar vatamare corporala si daune morale GFC GFC In data de 10.06.2014 am depus la societatea de asigurari EUROINS un dosar de dauna vatamare corporala si daune morale, urmand a fi contactata de la sediul ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca (obligatii asigurator) ovidiu59 ovidiu59 In urma unui accident fara victime autoutilitara mea a suferit avarii ce presupun, din discutiile avute cu asiguratorul daune totale. In procedul verbal ... (vezi toată discuția)