avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata dauna ASIGURARI intarziata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata dauna ASIGURARI intarziata

Ce este de facut daca au trecut doua luni de cand ASTRA trebuia sa imi plateasca daunele, iar acest lucru nu se intampla. Am sunat la call center, dar doamna nu stie...
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:28, 24 Martie 2014
puteti face o sesizare aici

[ link extern ] /

dar cu Astra , toata lumea stie povestea.
Depinde ce intelegeti prin "trebuia".Asiguratorul trebuie sa va plateasca dauna, dupa ce s-a incheiat/completat dosarul de dauna, ultimul document necesar a fi depus, fiind Cererea de despagubire (pentru suma de...lei).Daca va referiti la data accidentului, atunci acesta are dreptul sa efectueze cercetari suplimentare, conform normelor, timp de 90 zile.
Iata ce prevad normele:
Art. 36. — (1) In termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de catre partea prejudiciata ori de catre asigurat, asiguratorul RCA este obligat:
a) fie sa raspunda cererii partii solicitante, formuland o oferta de despagubire justificata, in cazul in care se dovedeste raspunderea asiguratului in producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA, iar prejudiciul a fost cuantificat;
b) fie sa notifice partii prejudiciate motivele pentru care nu a aprobat, in totalitate sau partial, pretentiile de despagubire.
(2) Daca in termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de catre partea prejudiciata ori de catre asigurat, asiguratorul RCA nu a notificat partii prejudiciate respingerea pretentiilor de despagubire, precum si motivele respingerii, asiguratorul RCA este obligat la plata despagubirii.
(3) Asiguratorul RCA poate desfasura investigatii privind producerea accidentului, in conditiile in care respectivul accident nu face obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice.
(4) Asiguratorul RCA are obligatia sa comunice in scris asiguratului si pagubitului intentia de a desfasura investigatii privind producerea accidentului, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data avizarii daunei.
(5) Despagubirea se plateste de catre asiguratorul RCA in maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei, solicitat in scris de catre asigurator, sau de la data la care asiguratorul a primit o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la suma de despagubire pe care este obligat sa o plateasca.
(6) In situatia in care dosarul de dauna contine toate elementele necesare stabilirii dreptului la despagubire si cuantificarii daunei, despagubirea se plateste de catre asiguratorul RCA in maximum 10 zile de la completarea dosarului, dar nu mai tarziu de 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de catre partea prejudiciata ori de catre asigurat.

Fata de aceste prevederi, incadrati situatia dv. si actionati in consecinta,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca (obligatii asigurator) ovidiu59 ovidiu59 In urma unui accident fara victime autoutilitara mea a suferit avarii ce presupun, din discutiile avute cu asiguratorul daune totale. In procedul verbal ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)
Dosar vatamare corporala si daune morale GFC GFC In data de 10.06.2014 am depus la societatea de asigurari EUROINS un dosar de dauna vatamare corporala si daune morale, urmand a fi contactata de la sediul ... (vezi toată discuția)