avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere

Buna ziua. Lucrez in ture de 12/24, 12/48. Sunt cateva luni pe an cand se depaseste timpul lunar de lucru cu 24 de ore si 36 de ore. Beneficiez de doua sau trei libere in functie de cate ore avem in plus. Problema vine ca nu se dau cate doua ture liber consecutiv ca nu ar fi legal. Va rog sa imi spuneti daca e asa, am cautat si nu am gasit aceasta precizare. Acest lucru se intampla pentru unii colegi pentru motive exceptionale.Se accepta si schimburi de tura dar daca am liber de ce as face schimbul de tura. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: voichita2003@yahoo.com , utilizator 09:38, 9 Iunie 2017
Legea prevede clar ca, munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

Modul sau procedura cum se compenseaza se poate stabili la nivel de angajator prin ccm sau prin reg.intern, intrucat legea nu dispune in acest sens.

Prin urmare, daca aveti de compensat 32 de ore muncite suplimentar, angajatorul va poate acorda 4 zile libere consecutive.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern program de lucru winer winer Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:(( 1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Preaviz dflorin3 dflorin3 Buna ziua, Lucrez intr-un magazin de electrocasnice. Programul este urmatorul, in ture: o saptamana de la 10 - 17 cu weekendul full de cate 11 ore iar a ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare- weekend dany c. dany c. buna ziua orele lucrate sambata si duminica de catre personalul MAI care isi desfasoara activitatea in ture 12/24 - 12/48 pot fi platite suplimentar? am ... (vezi toată discuția)