avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordul de asociere este raport comercial?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordul de asociere este raport comercial?

In motivarea cererii,reclamanta (asociatia de propietari) arata ca intre parti se desfasoara un raport comercial in baza careia a furnizat debitoarei (propietarului) servicii de intretinere, iar pentru plata serviciilor prestate a emis mai multe facturi fiscale. In realitate nu a eliberat factura nici la cererea propietarului.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:56, 13 Iunie 2017
Nu ati vrea sa fiti mai ingaduitori cu noi si sa ne explicati cam care ar fi problema dvs.?

Cred ca sunteti actionat in instanta, iar as. prop. trebuia sa foloseasca alti termeni si sa faca referire la atlte prevederi legale in vederea recuperarii debitelor.

Daca ati semnat acordul de asociere inseamna ca sunteti membru al as. proprietari unde aveti drepturi si obligatii. Chiar daca nu ati fi semnat acel acord de asociere, drepturile sunt mai putine, insa obligatiile sunt la fel.

Nu ne lasati in ceata, nu de alta dar am putea sa gresim...
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2017
Adam Grecu, utilizator
Administratorul niciodata nu a afisat lista lunara cu cheltuielile asociatiei,insa castiga pe banda rulanta absolut toate procesele. Sa trecut si la executari silite.Executorul judecatoresc sugereaza propietarilor ca asocierea in condominiu are alt regim,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia asta are presedinte, comitet, este asociatie "fara caini"?
Se organizeaza adunari generale?
Proprietarii nu iau atitudine sa schimbe presedintele, comitetul?
Daca administratorul nu afiseaza listele atunci cum sunt incasati banii pentru intretinere, nu elibereaza chitante?
Sau se impaca cu situatia ca "nu vrea nimeni in comitet"?

Executorul poate sa sugereze ce vrea dar ce a hotarat judecatorul?
Ce obiect au avut actiunile in instanta ale asociatiei impotriva proprietarilor?
Reprezentantul legal al asociatiei in procese este presedintele si comitetul executiv si nu administratorul. Prin urmare administratorul nu are ce procese sa castige.
Va rog sa ma scuzati ca nu am dat detalii.Am deschis trei discutii noi care de fapt se refera la subiectul publicat anterior-Liste de intretinere neafisate,obligatie de plata.Am primit comunicarea si motivarea de la judecatorie dupa 70 de zile si ce am descoperit in motivare precum si dosarul meu aflat in arhiva,mi-au luat mintile,Voi continua la Subiectul-Liste de intretinere neafisate,obligatie de plata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
asociatia nu desfasoara activitati economice, deci nu poate emite facturi fiscale.

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari pe 37 blocuri cu 1350 apartamente SCLIPEINICU SCLIPEINICU Activa din ianuarie 2013 Adunarea generala hotareste plata unei taxe lunare fixe,alege comitetul executiv,alege comisia de cenzori,se stabileste cine este ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari mariapopescu20 mariapopescu20 Asociatia a dat in judecata vechiul comitet pentru neafisarea diferentelor de apa dintre factura furnizorului si consumul din bloc. La vechiul comitet au fost ... (vezi toată discuția)
Intrebareraspuns primarie SCLIPEINICU SCLIPEINICU La intrebarea pusa in scris Primariei si anume, de ce asociatia de propietari Condominiul Videle pe care primaria a infiintat-o, nu a afisat niciodata ... (vezi toată discuția)