avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari pe 37 blocuri cu 1350 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari pe 37 blocuri cu 1350 apartamente

Activa din ianuarie 2013 Adunarea generala hotareste plata unei taxe lunare fixe,alege comitetul executiv,alege comisia de cenzori,se stabileste cine este presedintele si cine este administratorul. Mentionez ca toate utilitatile (gunoi,apa,gaze,electricitate) sant platite individual de propietari, si avem femeie de serviciu. Administratorul care este de la infintarea asociatiei si presedinti ce sau perindat,au refuzat sistematic sa arate cheltuielie si facturi/documente justificative comisiilor de cenzori si comitetelor executive.Din acest motiv toate comisiile au demisionat. Asociatia de propietari nu a afisat niciodata de la infintare lista cu cheltuieli lunare comform legii 230/2007, dar taxa au solcitato si au incasato .Devenind suspiciosi multi propietarii nu mai platesc taxa. Pot fii executati silit daca nu mai platesc ? Va rog ajutati-ma cu un sfat ,pentru ca jumatate din propietari sant dati in judecata.Primaria care a facut controlul financiar/contabil a dat raportul constatator administratorului si presedintelui ,Acestia refuza sa-l aduca la cunostinta propietarilor care il solicita.Oare nu era normal ca reprezentantul primariei sa citeasca raportul adunarii generale? Cu respect,nae/0721336094
Cel mai recent răspuns: SCLIPEINICU , utilizator 08:55, 26 Aprilie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre ce taxa este vorba?
Daca amiabil nu solutionati,sesizati oficial serviciul specializat din primarie care daca se confirma sesizarea poate sanctiona pecuniar presedintele de asociatie
Conform dispozitii in vigoare ,asociatia de proprietari are dreptul in temeiul disp art 50 din L nr 230/2007 sa demareze procedura de recuperare sume cu titlul de restanta in instanta
Platim o taxa fixa pe toata durata anului si inlocuieste plata listei cu cheltuieli pe care le are asociatia.Cred ca este o forma de a ocolii legea 230/2007,In Bucuresti la mine la bloc exista o lista cu toate cheltuielile si platim valoarea lor totala. In videle platesti o taxa fara sa se afiseze lista cu totalul cheltuielilor,Din acest motiv propietarii sant suparati, pentru ca nu stiu pentru ce platesc.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
n-am mai auzit de o singura asociatie pe 37 de cladiri. In ce localitate aveti acest exemplu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatii de aceasta marime sunt cele care au existat inainte de 1989, constituite in jurul unei punct/centrala termic de zona.
In centrul Sibiului o astfel de asociatie, cuprinzand zeci de blocuri, incepand cu 1994 cand s-a desfiintat centrala respectiva, s-a impartit pe din doua, de-o parte si alta a bulevardului care le desparte. In afara de cheltuielile cu apa, femeia de serviciu, en.el.comuna, restul de responsabilitati si le-au asumat fiecare scara in parte (intretinere, reparatii, diverse fonduri, toate pe baza de buna intelegere si incredere).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solutia: separati-va.
Cele 37 de blocuri nu au proprietati comune, asa cu este situatia intr-un singur bloc, deci puteti sa va faceti asociatie numai pe blocul dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Exista institutie autorizata care sa certifice o lista lunara de cheltuieli ? SCLIPEINICU SCLIPEINICU Asociatia de propietari se prezinta in instanta (in apel) cu un tabel cu toti propietarii unei scari de bloc/ in care se solicita o anumita suma de bani fara ... (vezi toată discuția)
Intrebareraspuns primarie SCLIPEINICU SCLIPEINICU La intrebarea pusa in scris Primariei si anume, de ce asociatia de propietari Condominiul Videle pe care primaria a infiintat-o, nu a afisat niciodata ... (vezi toată discuția)
Liste de intretinere neafisate, obligatie de plata SCLIPEINICU SCLIPEINICU Daca administratorul si presedintele nu afiseaza lista cu cheltuieli si a fondului de reparatii esti obligat sa platesti intretinerea?Mentionez ca adunarea ... (vezi toată discuția)