avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport

Buna ziua! Am o fetita de 2 luni sa nascut in uk si vreau sa ii fac pasaport romanesc,certificatul este britanic pe care l am tradus , dar intrebarea mea este, luna viitoare o sa plecam in romania pentru a II face botezul si vreau sa ii fac pasaportul,mai trebuie sa ii fam si certificat de nastere romanesc sau pot sa depun actele pentru pasaport si cu certificatul cel btitanic tradus in romana? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:05, 23 Iunie 2017
Nu ii puteti face pasaport romanesc fara sa aveti certificat de nastere romanesc, deci trebuie sa transcrieti certificatul de nastere strain in evidentele romanesti.
Puteti obtine un titlu de calatorie pt copil si rezolvati cu actele in tara.
gi-jane2 a scris:

Nu ii puteti face pasaport romanesc fara sa aveti certificat de nastere romanesc, deci trebuie sa transcrieti certificatul de nastere strain in evidentele romanesti.
Puteti obtine un titlu de calatorie pt copil si rezolvati cu actele in tara.


Inainte de asta verifica cit va dura sa faceti pasaportul in Romania, caci dupa cum am inteles Titlu de Calatorie expira o data ce ati aterizat in Romania, deci nu poti veni inapoi decit daca ai pasaport. Daca poti ramane pe asa termen in Romania e bine, daca nu....verifica inainte de a pleca.
Certificatul Britanic trebuie Appostilat mai intii si apoi tradus de traducatori din lista traducatorilor aprobati de ambasada (este pe site). Transcrierea se face in aceiasi zi la Consulat, in Romania nu stiu cit dureaza pentru ca se face doar la Bucuresti sec.1.
Traducerea certificatului o faceti in tara la un traducator care lucreaza cu un notar. Puteti solicita de la aut.engleze un extras multilingv, dupa actul de nastere al copilului, care nu mai trebuie apostilat, tradus ori legalizat in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat naștere copil născut in germania bogdanponline bogdanponline Salutari. Doresc și eu câteva lămuriri dacă se poate să mă ajute cineva. Eu și soția mea locuim în Germania ,doar eu lucrez, și de cinci luni avem un ... (vezi toată discuția)
Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Intrucerea unui minor cetățean britanic in românia NewtonM NewtonM Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor. Voi veni in țara in Aprilie cu băiețelul meu de câteva luni. Băiețelul meu a luat numele soțului si are ... (vezi toată discuția)