Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de varsta 65 ani(M)

Buna ziua.
Va rog, punctual
- am iesit la pensie pe caz de boala in anul 2006/ pana in luna iunie 2017 am avut invaliditate gr 2 sau 3 ( am mai avut contracte de colaborare in mystery shoppers si in publicitate = figuratii speciale...)/ in anul iesirii cu grad de handicap ,in 2006 am fost evaluat dupa legea ?19/2000....Rugamintea mea este sa.mi raspundeti ce trebuie sa fac pentru iesirea mea de varsta , in septembrie cand implinesc 65 de ani?! Va rog, va fi o noua evaluare, voi fi ,,socotit conform Legii 261?/ 2010?! Ce acte, documente imi trebuiesc?! Sunt nedumerit si nu.mi dau seama daca ,,activitatile mele( mystery shoppers si figuratiile speciale) imi vor mai rotunji - adauga ceva la pensie....Este vorba de 11 ani si lucrat ,,ocazional''....Am uitat sa mentionez si cred ca procedez corect....Pentru activitatea de pana.n 2006 voi duce la Casa de Pensii ,,adeverintele cu veniturile brute si sporurile...'', corect?!#-o
Sper sa ma fi facut inteles...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 18:09, 21 Iunie 2017
Pensionarea se va face, din pacate, dupa Legea 261 / 2010. Daca pentru perioadele lucrate dupa 2006, ati cotizat la Casa de Pensii, acestea vor fi luate in calcul.
Multumesc! Mi.ati spus ca ,,din pacate L 261/2010''.....Daca.i asa, si nu dupa cea din L19/ 2000, acum socotind si venitul brut + alte sporuri, gandesc ca.i mai ,,bine'' ( nu inteleg ,,din pacate''!?!).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La veniturile pe care le-am realizat pana la data pensionarii, am iesit cu o pensie de 1089 lei. Cu aceleasi venituri, dupa legea 19 am fi obtinut o pensie de 1650 lei, iat dupa legea 3/ 1977 cuantumul pensiei ar fi fost de 2290 lei. Ceea ce e o mica mare diferenta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie speciala Mainerici  Ctin Mainerici Ctin cf l119/2010 pensile militare devin pensi ptr limita de varsta ,indeplinind cond de varsta si stagiu de cotizatie prevazute in l19/2001.unpensionar miltar ... (vezi toată discuția)
Proces castigat, obiect: valorificarea veniturilor realizate in acord sch sch Asa cum a spus D-na Pintea, pensionarii iesiti cu L19 care au procese de recalculare pt.\"acord.... si prime\" pe rol, vor castiga invocand Decizia 19, si ... (vezi toată discuția)
Pfa traducator autorizat Norabrigitta Norabrigitta Buna ziua, sunt traducator autorizat si am o mare nelamurire pe tema noii OUG 58. Am platit contributia la sanatate pe intreg anul 2010, am declaratie de ... (vezi toată discuția)