avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez de acasa, fara firma, ce amenda pot lua?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez de acasa, fara firma, ce amenda pot lua?

Buna ziua, lucrez de acasa, prestez servicii de infrumusetare mai exact, nu am firma, nu am nimic, sunt persoana fizica, doresc sa ma angajez in viitorul apropiat la un salon, dar pana atunci ma puteti ajuta careva sa imi spuneti ca in cazul in care ma trezesc cu ceva control, la ce amenda sa ma astept? aproximativ suma...multumesc anticipat!
Codul penal
Art. 348 - Exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi

Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
freeelis a scris:

Codul penal
Art. 348 - Exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi

Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

In baza a ce poate intra cineva in casa fara acordul meu?
Unde scrie ca se intra in casa ?

De mandat de perchezitie ati auzit sau de faptul ca inspectorii de munca au dreptul sa ceara informaţii, fie singuri, fie în prezenta martorilor, de la orice persoană şi despre orice problema care constituie obiectul controlului ?
Ultima modificare: Joi, 3 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Domnule in primul rand am auzit destul de multe tocmai de aceea va intreb.titlul scrie ceva de lucrul de acasa deci intrebarea mea este in ce baza intra cineva la mine acasa.bun.in baza unui mandat.dar in baza carei legi poti primi acel mandat?in baza a ce pot emite un mandat.simpla intrebarea si utila poate multora.atat

Aud zi de zi acest gen de munca si vad zi de zi pe net pe facebook etc iar ceea ce ati spus ca pot cere informatii acesti agenti e normal sa specificati si in baza a ce anume a carei legi se face acest lucru
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cititi Legea 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii - art.19.

Alte discuții în legătură

Amenda pentru munca la negru milan92 milan92 Sunt PFA si vreau sa renunt.Daca sunt prins lucrind fara autorizatie care este amenda? Va multumesc (vezi toată discuția)
Unde se încadrează munca la domiciliu fără autorizație? getajebe getajebe buna ziua .ma numesc jeberean si lucrez ca croitoreasa cu atelier la domiciliu fara a avea autorizare de functionare nu am nici un fel de acte deci la negru ... (vezi toată discuția)
Profesarea fara certificat de libera practica SorinaaB88 SorinaaB88 Buna ziua. Lucrez pentru o firma care are ca obiect de activitate vanzarea de dispozitive medicale (aparate auditive) si se fac implicit si consultatii de auz. ... (vezi toată discuția)