avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Efecte retragere plangere penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Efecte retragere plangere penala

Buna ziua!
Va rog daca se poate, as avea nevoie de o clarificare in ceea ce priveste un proces penal in care sunt parte vatamata.
Astazi se va citi actul de sesizare, intrucat inculpatul nu a putut din punct de vedere material sa incheie o impacare cu care eram de acord.
Intrebarea ar fi, daca ulterior citirii actului de sesizare se mai poate face o mediere si daca inculpatului i se inlatura raspunderea penala in cazul retragerii plangerii de catre mine.
Multumesc!
Despre ce infractiune este vorba?
Furt.
In cazul acestei infractiuni este incidenta impacarea nu retragerea plangerii, iar aceasta produce efecte numai cu privire la persoanele între care a intervenit şi dacă are loc până la citirea actului de sesizare a instanţei.
La fel si in cazul medierii.
Ok, sa inteleg ca dupa ce a avut loc citirea actului de sesizare, nu mai este posibil vreun procedeu juridic prin care el sa nu mai raspunda penal pentru fapta savarsita.
Ati inteles bine.

Alte discuții în legătură

Cum se poate retrage plângere penală pentru înşelăciune? citizenlaw citizenlaw Bună ziua! În 2014 am fost victimul unei înşelăciune şi am depus plângere penală. Acum câteva zile am primit un citat că trebuie să mă prezint ... (vezi toată discuția)
Recunoastere furt, despagubire pagubasi PaulPLM PaulPLM acum aproximativ 1 an am fost un grup de baieti , mai exact 4 si am sustras ceva bunuri din 3 locuinte , in care in timpul ala nu era nimeni acasa , erau ... (vezi toată discuția)
Bicicleta furata Dragan Rafael si Andreea Dragan Rafael si Andreea Buna seara! Am cumparat o bicicleta din Italia si mi s-a furat. Acum am gasit-o in Romania. Pot dovedi ca e a mea deoarece am cartea ei cu seria de pe ea care ... (vezi toată discuția)