avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto provenienta non UE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto provenienta non UE

Buna ziua , va rog daca aveti timp sa ma lamuriti in urmatoarea intrebare:

Am cumparat un autovehicul dintr o tara non-ue, mai exact din Australia.
Vehiculul este procurata de la o casa de licitatii din Australia cu factura(invoice)
pe numele meu.
Din cauza ca vehiculul este cumparat de la o casa de licitatie, vehiculul nu este inmatriculat.

Precizez ca nu sunt Agent economic autorizat si motocicleta va fi inmatriculata pe persoana fizica.

Puteti va rog sa ma lamuriti cum trebuie sa procedez in privinta Alineatului 3 al Art. 33?

Nu voi avea un document de inmatriculare de la Autoritatile straine ci doar factura fiscala pe numele meu cu seria de pe Saiul masinii VIN, Anul si modelul, kilometri parcusi.
Si un certificat de export la iesirea din Australia in care se mentioneaza identitatea masinii si tara de provenienta.

"Art. 33
(3) In cazul autovehiculului si remorcii de provenienta straina care nu sunt comercializate de agenti economici autorizati si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania, se solicita, pe langa documentele prevazute la alin. (1), documentele de inmatriculare eliberate de autoritatile straine, in original. In cazul existentei unor indicii cu privire la falsificarea sau contrafacerea acestor acte, se vor efectua verificari prin structurile specializate ale politiei, timp in care solicitantului i se pot atribui succesiv mai multe autorizatii provizorii de circulatie."



Dupa cateva cautari am gasit acest raspuns, dar e valabil doar pt autovehicule din UE:

"În cazul absenţei documentelor de înmatriculare eliberate de autorităţile străine, în original, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor competent va înmatricula un vehicul care provine dintr-un stat membru al Uniunii Europene numai după obţinerea confirmării de la acest stat a faptului că solicitantul este îndreptăţit să reînmatriculeze vehiculul în România.

Astfel, până la clarificarea situaţiei, solicitantului i se pot atribui succesiv mai multe numere provizorii."





Va multumesc anticipat!
O zi buna!

Alte discuții în legătură

Inregistrare temporara la fisc a unui autoturism adus din germania dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie ce acte imi sunt necesare inregistrarii temporare, la fisc, a unui autoturism adus din Germania. Cei de la fisc imi ... (vezi toată discuția)
Acte necesare inscriere masina valentin_vs valentin_vs Buna seara! De curand am cumparat o masina si vreau sa o inscriu.As vrea sa stiu ce acte imi trebuiesc si daca pe talonul vechi vanzatorul trebuia sa treaca ... (vezi toată discuția)
Autoturism inmatriculat in germania jacquelline jacquelline Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti care sunt etapele inmatricularii unui autoturism care a fost adus din Germania (in prezent are numere expirate) si ce ... (vezi toată discuția)