avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inregistrare temporara la fisc a unui autoturism adus ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inregistrare temporara la fisc a unui autoturism adus din Germania

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti si mie ce acte imi sunt necesare inregistrarii temporare, la fisc, a unui autoturism adus din Germania.
Cei de la fisc imi cer cartea de identiate a autoturismului de la R.A.R.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dorels , utilizator 13:01, 9 Aprilie 2014
Bună ziua,
Va trebui să mergeți la RAR mai intâi iar mai apoi la financiar cu următoarele acte:
 Contract de vanzare – cumparare / factura / chitanta vamala (copie + traducere legalizata ) – dupa caz;
 Certificat fiscal in original;
 Cartea de identitate a autoturismului;
 Fisa de inmatriculare;
 Declaratie tip;
 Buletin de Identitate / Carte de Identitate sau Adeverinta de Identitate;
Mai jos gasiti lista completa cu documentele necesare inmatricularii in Romania a unui autovehicul de provenienta straina, care a mai fost inmatriculat in alt stat:

- cererea solicitantului inmatricularii;
- fisa de inmatriculare a vehiculului, completata cu datele proprietarului si avand viza organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale;
- cartea de identitate a vehiculului, in original si copie;
- documentul care atesta dreptul de proprietate al solicitantului asupra autovehiculului, in original si in copie;
- actul de identitate al solicitantului, in original si copie;
- dovada efectuarii inspectiei tehnice periodice, in termenul de valabilitate a acesteia;
- copia documentului de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de circulatie, in termenul de valabilitate a acesteia;
- dovada platii taxei de inmatriculare, stabilita potrivit legii;
- decizia emisa de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, privind stabilirea timbrului de mediu si dovada platii acestuia, in original si copie;
- dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare;
- certificatul de autenticitate al vehiculului;
- procura speciala, dupa caz;
- documentele de inmatriculare eliberate de autoritatile straine, in original, precum si placutele cu numarul de inmatriculare.

In cazul in care autovehiculul a fost radiat din tara de provenienta si transportat pana in Romania pe platforma, in locul placutelor cu numarul de inmatriculare, trebuie prezentat documentul de transport (CMR).

In cazul in care exista un intermediar roman intre vanzatorul din tara de provenienta si solicitantul inmatricularii din Romania, acesta va depune la Serviciul Inmatriculari un certificat de atestare fiscala din emis de autoritatile publice locale.

In cazul absentei documentelor de inmatriculare din tara de provenienta, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor va inmatricula autovehiculul in cauza numai dupa obtinerea confirmarii de la acest stat a faptului ca solicitantul este indreptatit sa reinmatriculeze vehiculul in Romania. Pana la clarificarea situatiei, solicitantului i se pot atribui succesiv mai multe autorizatii de circulatie provizorii.

In cazul in care solicitantul inmatricularii este persoana juridica, acesta trebuie sa depuna la Serviciul Inmatriculari actele care sa ateste dobandirea personalitatii juridice, denumirea, sediul si reprezentantul legal, in copie.

Documentele originale solicitate se restituie pe loc, dupa confruntarea copiilor cu acestea. Cartea de identitate a vehiculului se restituie odata cu predarea certificatului de inmatriculare a vehiculului si a placutelor cu numarul de inmatriculare.

sursa-[ link extern ]
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism - acte necesare marian211 marian211 de ce acte e novoie sa trec o masina pe numale meu? (vezi toată discuția)
Acte necesare inscriere masina valentin_vs valentin_vs Buna seara! De curand am cumparat o masina si vreau sa o inscriu.As vrea sa stiu ce acte imi trebuiesc si daca pe talonul vechi vanzatorul trebuia sa treaca ... (vezi toată discuția)
Brief mic pierdut s_tironeac s_tironeac Buna ziua. Am pirdut brief-ul mic al masinii aduse din Germania( masina a fost adusa de alta persoana ,si cumparata de mine in Romania).Am toate documentele ... (vezi toată discuția)