avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident cu asigurare expirata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident cu asigurare expirata

Buna ziua

In primul rand imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie ,dar sper sa fie ok.
Am un prieten care a lucrat o perioada taximetrist la o persoana care la randul ei era subt aripa altei comanii de taxi.
In data de 11-10-2016 a avut ghinionul sa produca un accident rutier cu pagube materiale.
Toate bune si frumoase pana la asigurare,sa completat asigurarea amiabila dar cand sa ajuns la constatare a avut neplacuta surpriza sa aibe asigurarea falsificata (asigurarea avea data valabila dar la ASF polita nu figura),polita fiind valabila cu 6 luni in urma .
Astazi a primit o notificare de la compania de asigurari prin care a fost instiintat ca in termen de 15 zile sa achite suma de 12300 ron.
In acest caz cine ar trebui sa fie tras la raspundere ? el ca sofer sau compania care este trecuta in polita de asigurare?

Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 08:38, 14 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
el a primit doar copie dupa asigurare ,pe care nu se vad urme de modificare dar la asf nu figureaza cu polita in termen de valabilitate.
multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Proprietarul masinii este persoana fizica iar asigurarea am inteles ca este facuta de el pe numele companiei.

Multumesc
Sa-l caute pe brokerul de asigurari care i-a facut polita. De acolo a plecat falsul, caci nu a inregistrat polita la ASF sau prietenul a cerut anularea asigurarii si a ramas cu copia care avea daca valabilitatii si s-a gandit ca nu va face accident si va scuti niste bani.

Alte discuții în legătură

2 (doua) asigurari rca pe aceeasi masina despreasigurari despreasigurari Buna ziua, S-au incheiat 2 (doua) asigurari RCA pe aceeasi masina, proprietar persoana juridica. Ambele asigurari au intrat in vigoare de astazi. Pentru una ... (vezi toată discuția)
Rca incheiat in romania pentru o masina inmatriculata in italia. inselaciune sau raspundere civila delictuala? alex_007 alex_007 Buna ziua, Am si eu o speta mai ciudata şi mi-ar prinde bine cateva sfaturi. O persoana incheie un rca in romania pentru o masina inmatriculata in italia. ... (vezi toată discuția)
Atentie la rca-urile false!!!!!!!!!! ContSters174925 ContSters174925 Mare atentie soferi!!!!...Au aparut si intermediari ce emit RCA-uri false...s-a intamplat in Buzau. La prima vedere pare imposibil asa ceva...dar pentru ... (vezi toată discuția)