avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... schimbare declaratie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

schimbare declaratie

A a lovit pe cineva, iar acea persoana a depus plangere la politie ... A nu si-a recunoscut fapta ... daca A isi schimba declaratia ulterior, ce risca?

de fata era si B ... politia il cheama sa depuna marturie ... daca B sustine declaratia lui A ce risca? Dar daca A isi recunoaste ulterior fapta? Care va fi situatia lui B?
B este mai expus la riscuri daca A isi va schimba declaratia?
Cel mai recent răspuns: farcasc , utilizator 19:54, 7 Iulie 2017
Poate ca A va avea calitate de suspect si apoi inculpat. Suspectul/inculpatul are dreptul de a nu da nicio declaratie deci daca nu vrea sa recunoasca mai bine sa nu declare nimic. B fiind martor, deja poate fi cercetat pentru marturia mincinoasa. B are obligatia sa spuna adevarul si tot ceea ce stie. Suspectul/inculpatul nu are aceasta obligatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratiile suspectului in calitate de martor, raspunderea pentru marturie mincinoasa eusaisapte eusaisapte Daca unui suspect i s-a luat declaratie in calitate de martor, raspunde pentru savarsirea Marturiei mincinoase? Am observat ca suspectului i s-au luat ... (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie fata de primul proces penal Diamandi Diamandi Sunt sotia reclamantului (martora) intr\'un proces penal cu doi samsari de masini. La primul penal au dat o declaratie. Acum, la al doilea penal, daca ... (vezi toată discuția)
Martor - marturie mincinosa xuser xuser Pe scurt: vin 5 sa ma bata. Politia il prinde pe unul iar ala cheama ,sa zicem, pe 2 dintre complici ca martori (mincinosi evident). Daca din martori devin ... (vezi toată discuția)