avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de propietari

Cine plateste schimbarea parapetilor balconului personal ,Asociatia de Propietari sau propietarul ?
Cel mai recent răspuns: gabby08 , utilizator 15:49, 21 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este balconul personal, deci regula ar fi că plătește proprietarul....
Unde gasesc in lege un articol clar?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cuprinsul art. 44 din HG1588/2007 se face referire la reparatia fatadei blocului.
Prin fatada se intelege (suprafata) partea exterioara a apartamentului si nu peretii sau alte elemente constructive care "formeaza" apartamentul.

Art. 44-HG1588/2007
(1)Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos!


Intrebare ; - Prin "structura de rezistenta" se face referire si la structura de fier care sustine parapetele balconului?

Alte discuții în legătură

Pereții exteriori al blocului de 10 etaje nu sunt tot comuni? Lipovan Mariana Lipovan Mariana Reparațiile exterioare al blocului, cine repara fiecare proprietar sau asociația totala (vezi toată discuția)
Plata femeii de serviciu angajata la asociatii de propietari buzaianuargi buzaianuargi buna ziua ,am o intebare legata de repartizarea salariului femei de servici ,pe nr.de persoane sau pe cota parte indiviza? (vezi toată discuția)
Repartizare costuri lift nou miky1010 miky1010 Cum se repartizeaza costurile inlocuirii liftului cu un lift nou la o asociatie de propr.? (vezi toată discuția)