avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal agreseaza copiii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal agreseaza copiii

Buna seara, sunt organ de politie, am o speta interesanta zic eu si as dori sa cer un sfat si de la domniile voastre, cu privire la ce ar mai trebui administrat in dosarul respectiv.
Tatal KI o agreseaza pe sotia KB si pe cei doi copii ai lor KV de 4 ani si KI de 6 ani.
Mama KB depune plangere prealabila.
S-a ineput urmarirea penala pentru art 199 rap la 193 alin. (1) si (2).
Am solitat sprijinul DGASPC, acestia au luat cazul in evidenta si au luat copiii din cardul familiei, copiii care in prezent se afla in plasament.
Am dispus efectuarea unor constatari medico legale unde minora KV a primit 4 zile de ingrijiri medicale iar minorul KI a primit 5-6 zile de ingrijiri medicale.
Am sprijinit-o pe numita KB in vederea obtinerii unui ordin de protectie impotriva numitului KI.
Dupa doua zile dupa ce ordinul de protectie a fost pus in executare, numita KB s-a impacat cu numitul KI si a cerut incetarea ordinului de protectie.
Dupa alte doua zile, numita KB s-a prezentat la sediul politiei unde in continuarea declaratiei, arata faptul ca isi retrage plangerea prealabila depusa impotriva sotului ei.
Parintii fiind decazuri din drepturile parintesti, nu mai au calitate de reprezentant legal al minorilor, reprezentatnul legal actual al minorilor fiind directorul DGASPC.
Maine urmeaza sa inaintez o adresa la DGASPC prin care doresc sa mi se comunice oficial daca parintii au fost decazuti din drepturi. In caz afirmativ sa mi se comunice daca a fost atribuit minorilor un reprezentat legal. Daca DGASPC se constituie parte civila in proces.
Ar trebui sa le mai adresez si alte intrebari?
Orice sfat cu privire la solutionarea dosarului penal e binevenita, fapt pentru care va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: farcasc , utilizator 13:19, 12 Iulie 2017
Buna ziua,

Din punctul meu de vedere ati procedat corect pana in prezent. Reprezentantul legal al copiilor (dupa decaderea parintilor) trebuie sa exercite actiunea penala in continuare in numele copiilor.

In situatia prezentata cred ca sunt aplicabile si dispozitiile art 158 alin. 4 Cod proc pen. raportat la 157 alin. 4 Cod proc. pen. (actiunea penala se poate pune in miscare si din oficiu daca este vorba despre minori), astfel incat actiunea penala trebuie sa continue si in lipsa unui raspuns favorabil din partea DGASPC.

Intrebarile pe care doriti sa le adresati DGASPC sunt ok. Eventual sa va comunice datele de contact ale reprezentantului legal numit pentru minori.
Modul de sesizare e din oficiu asa cum ati spus dumneavoastra. Multumesc pentru interventie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare pe art 906 neincredintare minor claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu o hotarare de penalizare pe ziua de intarziere pentru nerespectarea unei hotarari a instantei pe art 906? Multumesc. (vezi toată discuția)
Incadrare juridica! help! Freya89 Freya89 Urmeaza examenul de absolvire si doua spete imi cam dau bataie de cap. Este cineva binevoitor sa incerce sa ma ajute daca le postez pe forum? Incadrarea ... (vezi toată discuția)
Nerespectare dispozitii hotarare judecatoreasca program consiliere psihologica lonita lonita Buna ziua. Conf. Art. 912 alin 2 Cod Proc. Civ., s-a dispus de catre instanta de judecata un program de consiliere psihologica a minorului pentru o perioada ... (vezi toată discuția)