avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri dobandite in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri dobandite in timpul casatoriei

Locuinta sociala, inchiriata in timpul casniciei si ulterior cumparata tot in timpul casniciei, devine bun comun al sotilor in caz de divort, chiar daca dosarul de punctaj pt locuinta a fost facut doar pe numele sotului inaintea casatoriei, cu 10 ani inante?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:46, 8 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imobilul devine bun comun de la data achizitionarii, nu are nicio legatura dosarul de punctaj cu transferul proprietatii.
Chiar daca o sa fie trecut doar sotul la administratie, la taxe si impozite? De la societatea cu care am incheiat contractul de inchiriere pt locuinta sociala data de primarie i s - a spus sotului ( cel putin asa mi a spus el) ca nu se poate trece si sotia in contractul de vanzare vanzare - cumparare pt ca ea nu apare in dosarul de punctaj ca solicitanta( desi am contribuit la punctaj cu studiile superioare). Temerea mea este ca daca nu apar in contractul de vanz cump sa nu se condidere un bun propriu al sotului fiindca a fost obtinut apartamentul in urna unei proceduri incepute anterior casniciei doar pe numele lui). Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac. Va multumesc
Scrie in contractul de v/c ca este necasatorit?

Daca la data incheierii contractului de v/c erati casatoriti atunci este bun comun chiar daca formalitatile erau incepute.
In contractulde vanzare-cump. nu scrie ca este necasatorit dar nici nu pomeneste nimic de sotie, ca si in contractul de inchiriere : e trecut sotul la chirias, atat. Acolo totusi precizeaza ca locuieste cu sotia si copilul, aparand numele fiecaruia. Bun, inteleg, nu apar in contractul de inchiriere, nici in cel de vanz- cump... acum la taxe si impozite cum ne inregistreaza? Pe amandoi? Sau tot numai pe sot( pe baza contractului de vanz cump)? Unde as putea eu sa ma inregistrez, adica sa apara proprietari sot si sotie? La taxe si impozite, la cadastru, unde? dar chiar si acoli ma gandesc, tot pe baza contractului de vanz cump se inregistreaza, nu?Va multumesc pt timpul acordat
Chiar daca nu apareti explicit in contractul de v/c bunul este considerat bun comun fiind achizitionat in timpul casatoriei.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! un act de donatie cu uzufruct viager poate fi anulat ... Maria19901990 Maria19901990 Buna ziua! Un act de donatie cu uzufruct viager poate fi anulat de catre donatar atunci cand donatorul s-a declarat necasatorit el fiind casatorit in momentul ... (vezi toată discuția)
Sunt dat afara din casa ionescuandrei65 ionescuandrei65 Buna ziua , sunt disperat si nu stiu ce sa fac . Sunt in situatia de a fi dat afara din casa in care locuiesc eu sotia si copilul meu.de catre mama mea ... (vezi toată discuția)
Stare civila...??? ancutzic@ ancutzic@ buna ziua! as dori , daca se poate sa ma indrumati referitor la urmatoarea problema.... Sunt casatorita din iunie 2006cu sotul meu, si cum ne doream o casa a ... (vezi toată discuția)