avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... drept de munca
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

drept de munca

buna ziua.sant casatorit cu un cetatean strain care provine dintr-o tara terta nemembra UE si care poseda permis de sedere romanesc fiind rezident roman.doresc sa cunosc daca cineva ma poate ajuta daca in eventualitatea ca eu pot merge intr-o tara UE la munca cu contract legal,sotia mea in eventualitatea ca ma va urma poate obtine si dansa un contract de munca in tara UE unde eu voi merge chiar daca asa cum m-am informat dansa in cazul ca un angajator ii poate oferi un contract de munca va trebui sa obtina si un permis de munca in tara respectiva.mai pe scurt doresc sa stiu daca totusi nefiind cetatean roman doar rezident poate lucra legal si intr-o tara membra UE alta decat romania unde aici are dreptul de munca.mentionez ca tara in care va urma sa merg nu este UK unde in aceasta privinta cunosc ca chiar daca sotia este membru de familie al unui cetatean roman neavand cetatenia romana inca obtinuta ci doar rezidenta nu poate obtine permisul de munca.va multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:57, 13 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
noi santem casatoriti din anul 2012.in principiu as putea avea un contract de munca in italia,dar daca se poate am rugamintea daca dumneavoastra cunoasteti in care state ue si sotia mea poate eventual sa lucreze in baza unui contract de la un angajator din tara respectiva si bineinteles poate obtine permisul de munca in afara marii britanii care oricum chiar membra ue inainte de brexit avea o alta legislatie a muncii decat marea majoritate a celorlalte state membre,va intreb aceasta pentru ca eventual sa pot opta pentru statul unde legislatia muncii permite lucrurile mai sus amintite,cu stima mihail cochintu
va multumesc pentru informatii dar sincer va spun ca nu am gasit nimic vis a vis de intrebarea mea
Membrii de familie ai unui cetatean roman rezident in alta tara din UE au si ei drept de sedere si drept de munca in tara respectiva. Ma rog, in momentul scrierii ghidului nu aveau si drept de munca, probabil d-aia nu scrie de asta. Din 2014 au. Iar Marea Britanie face inca parte din UE, asa ca ce am spus mai sus e valabil si pentru Marea Britanie.

Alte discuții în legătură

Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Avantajul de a fi si cetatean ungar constantinu constantinu In curand o sa primesc cetatenia maghiara am facut toate aceste demersuri pt a obtine pasaportul maghiar cu care am inteles ca nu ai nevoie de viza pt SUA ... (vezi toată discuția)
Drept de munca si card de rezidenta chonkar chonkar Buna ziua, am citit multe dintre raspunsurile si intrebarile dvs pe net, am citit si legile de pe Oficiul de imigrari roman, dar nu m-am lamurit. Va rog daca ... (vezi toată discuția)