avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... drept de munca
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

drept de munca

buna ziua.sant casatorit cu un cetatean strain care provine dintr-o tara terta nemembra UE si care poseda permis de sedere romanesc fiind rezident roman.doresc sa cunosc daca cineva ma poate ajuta daca in eventualitatea ca eu pot merge intr-o tara UE la munca cu contract legal,sotia mea in eventualitatea ca ma va urma poate obtine si dansa un contract de munca in tara UE unde eu voi merge chiar daca asa cum m-am informat dansa in cazul ca un angajator ii poate oferi un contract de munca va trebui sa obtina si un permis de munca in tara respectiva.mai pe scurt doresc sa stiu daca totusi nefiind cetatean roman doar rezident poate lucra legal si intr-o tara membra UE alta decat romania unde aici are dreptul de munca.mentionez ca tara in care va urma sa merg nu este UK unde in aceasta privinta cunosc ca chiar daca sotia este membru de familie al unui cetatean roman neavand cetatenia romana inca obtinuta ci doar rezidenta nu poate obtine permisul de munca.va multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:57, 13 Iulie 2017
multumesc pentru raspuns.prin urmare memebrii de familie ai unui cetatean roman care are dreptul de sedere si de munca in orice alt stat din ue au aceleasi drepturi sa inteleg chiar daca memebrii de familie ai cetateanului roman nu au cetatenia romana ci doar sant rezidenti romani si chiar daca membri de familie sant cetateni nono ue din tarile terte asa cum sant numite,asta trebuie sa inteleg?
daca ceea ce spuneti este adevarat nu inteleg de ce sotia mea care are rezidenta romana,permisul de sedere romanesc pe o perioada de 5 ani nu a fost acceptata la un job in uk unde am fost acceptat si eu in prealabil urmand ca sa merg acolo de catre firma de intermediere partea engleza a spus ca nu are drept de munca in uk singura solutie pentru ca sotia mea sa ma urmeze in uk fiind ca sa merg eu primul la locul de munca si apoi urmand ca ea sa solicite prin ambasada un tip de viza parca family visa dupa cate am inteles pentru a ma urma in uk.nu am inteles daca de exemplu va veni acolo cu acest tip de visa fiind cu mine pe teritoriul britanic atunci poate lucra acolo
Sotia dvs. va fi considerata membru de familie al unui cetatean european daca intra in Marea Britanie insotita de dvs. si locuieste acolo sub acelasi acoperis cu dvs. Deci pe cont propriu nu se poate, ci doar ca familie.

Pentru a dovedi ca are drept de munca trebuie completate niste formulare si obtinuta dovada necesara, insa atat timp cat Marea Britanie ramane-n UE acest lucru este mai mult o formalitate si ei nu pot da lege prin care sa anuleze acest drept. Decat in caz de frauda de imigrare ar mai putea interveni. Ce se intelege prin frauda de imigrare: sotia locuieste in Marea Britanie la alta adresa decat locuiti dvs.

Vedeti filmul [ link extern ] /

Diferenta fata de film este ca viata dvs. sexuala nu ii priveste pe functionarii britanici, insa daca nu locuiti la aceeasi adresa si/sau daca nu va sustineti reciproc d.p.d.v. financiar, ii priveste. Deci daca ea face foamea acolo si dvs. aveti un cont gras sau invers, ii priveste.
Ultima modificare: Joi, 13 Iulie 2017
tgeorgescu, utilizator
va multumesc,inca o intrebare,ce a-ti vrut sa spuneti privitor la dovada necesara dreptului la munca,este vorba de aplicatia la home office pentru obtinerea permisului de munca in uk.aveti idee de costuri si durata procesului daca este asa?
Nu cunosc procedurile din Marea Britanie. Ce am spus, am spus din perspectiva dreptului european, care se aplica peste tot in UE. In orice caz, procedurile pentru cetatenii europeni si membrii lor de familie trebuie sa fie simple si sa dureze putin. Ce va fi dupa iesirea din UE a Marii Britanii nu stiu inca, dar stiu cum e acum.
Ultima modificare: Joi, 13 Iulie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Avantajul de a fi si cetatean ungar constantinu constantinu In curand o sa primesc cetatenia maghiara am facut toate aceste demersuri pt a obtine pasaportul maghiar cu care am inteles ca nu ai nevoie de viza pt SUA ... (vezi toată discuția)
Drept de munca si card de rezidenta chonkar chonkar Buna ziua, am citit multe dintre raspunsurile si intrebarile dvs pe net, am citit si legile de pe Oficiul de imigrari roman, dar nu m-am lamurit. Va rog daca ... (vezi toată discuția)