avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Avantajul de a fi si cetatean ungar
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Avantajul de a fi si cetatean ungar

In curand o sa primesc cetatenia maghiara am facut toate aceste demersuri pt a obtine pasaportul maghiar cu care am inteles ca nu ai nevoie de viza pt SUA ,Canada si Australia.Oare acestu lucru este adevarat? Daca ajung in una din tarile respective am drept de lucru? S au doar pot sa stau 3 luni dupa care trebuie sa ma intorc acasa ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:33, 1 August 2012
Da, unul din „beneficiile” cetateniei maghiare este ca este in Visa Waiver si deci puteti merge in SUA fara viza, precum și in Australia sau Canada. Oricum, trebuie sa va inregistrati online inainte de a pleca.

Nu aveti drept de munca ci doar de vizita si maxim 6 luni pe an.

Cetatenia maghiara va mai acorda drept de munca fara restrictii in toate statele UE, inclusiv unde cetatenii romani inca au restrictii pana in 2014.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Va multumesc pt raspuns. Si inca o intrebare daca se poate: Idea e ca vreau sa plec din tara cu familia si odata ajunsi in Australia ca cetatean maghiar ce demersuri ar trebui facute casa ramane.
Pentru a va stabili in Australia trebuie sa obtineti o viza de rezidenta, adica la fel ca un cetatean roman.

[ link extern ]
idea e ca asa cu cetatenia maghiar e mult mai ieftin de iesit din tara,am cheltuit foarte putin ,pe cand daca aplica pt o viza ca cetatean roman costa mult si si ca timp. problema e ca odata ajuns intr o tara straina pot sa aplic de acolo pt rezidenta ,si ma gandesc ca daca am ajuns ca cetatean maghiar merg pe linia asta mai departe. multumesc
O viza pentru Australia este gratis si se cere online. Raspunsul vine in 10 zile si nu se pune nimic in pasaport, viza exista doar in sistemul online al politiei de frontiera australian

Alte discuții în legătură

Date despre calatorie in australia TutuTraian TutuTraian Buna ziua, Avand in vedere ca cetatenii Maghiarii nu mai au nevoie de viza pentru a calatorii in Australia, la inceputul verii, m-am decis sa fac si eu toate ... (vezi toată discuția)
Calatorie in canada - procedura viza RODICASZANTO RODICASZANTO Buna ziua,asi avea nevoie de o informatie.Sunt cetatean maghiar si sunt rezident in Germania,in luna iulie fiul meu se casatoreste in Canada si am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Avantajele si dezavantajele obtinerii cetateniei maghiare millil millil Sunt cetatean roman, dar acum am posibilitatea sa obtin si cetatenia maghiara. Intr-o zi o sa devin jurist in Romania, si as vrea sa va intreb daca o sa am ... (vezi toată discuția)