avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare silita apartament
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare silita apartament

Buna ziua. Am facut un credit de nevoi personale si am ajuns in incapacitatea de a mai plati. Acum executorul vrea sa imi puna la licitatie apartamentul. Mentionez ca apartamentul este jumatate pe numele meu si jumatate pe numele surorii mele. Cum o poate obliga pe sora mea sa cedeze partea ei? Ma gandesc ca nimeni nu vrea sa cumpere jumatate de apartament. Multumesc
Cel mai recent răspuns: yomasse , utilizator 11:46, 21 Iulie 2017
Buna ziua,
Se va cere iesirea din indiviziune bunul urmand a fi dat in materialitatea sa teoretic dumneavoastra 9de fapt executorului) si apoi se va vinde bunul in intregime surorii fiindu-i inmanate drepturile ei si dumneavoastra ce mai ramande dupa achitarea debitelor.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Si daca sora mea nu vrea nici sa vanda si nici sa cumpere?
Nu se va ține seama de voința ei.
Exista dreptul familiei la spatiul minim de locuit. Daca la executarea silita nu ti se pot lua anumite bunuri, precum patul, ca sa ai pe ce dormi, nu vad cum sa-ti ia casa. In acest caz vei dormi pe strada, dar in patul tau.
yomasse a scris:

Exista dreptul familiei la spatiul minim de locuit. Daca la executarea silita nu ti se pot lua anumite bunuri, precum patul, ca sa ai pe ce dormi, nu vad cum sa-ti ia casa. In acest caz vei dormi pe strada, dar in patul tau.

Da, dar trebuie să facă contestație la executare, și să probeze că locuința urmărită, reprezintă spațiul minim de locuit.
În România această lege nu se prea respectă, și nici nu este des invocată în cadrul acțiunilor de contestare a executării silite.
`
Statul prin ANAF sau EXECUTOR, NU are dreptul să execute locuinţa de familie pe spaţiul minim de locuit, cu alte cuvinte statul NU poate scoate LOCATARUL în stradă dacă unica locuinţă pe care o are este una de familie şi reprezintă un spaţiu minim de locuit!
`
Din păcate executarea imobiliară se face exclusiv pe reglementările codului civil și a codului de procedură civilă.

Alte discuții în legătură

Probleme cu recuperatori kruk lucaflavius2014 lucaflavius2014 buna ziua.tatal meu a facut un imprumut la bcr acum 8-10 ani dupa 6-7 ani nu a mai putut plati si a intarziat sau facut procedurile de vanzare catre ... (vezi toată discuția)
Executare silita Britney Britney Buna ziua.Anul trecut am primit înștiințare pt executare silita a apartamentului am vorbit cu executorul,am platit o suma mai mare la inceput pe urma am ... (vezi toată discuția)
Neplată credit bancar, executare silita imobil neipotecat. este posibil? marilin marilin Daca am executare silita pt neplata unui credit bancar, mi se poate executa si casa chiar daca nu am girat cu ea? (vezi toată discuția)