avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme angajare

Buna ziua, din decembrie 2016 sunt cetatean roman prin redobandire a cetateniei , eu fiind din R Moldova. Sunt in Romania in baza permisului de sedere care expira in luna octombrie. Problema este ca nu pot obtine macar o programare la Direcţia Publică de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă a Sectorului 1, deoarece de la 1.01.17 programarile se fac doar on-line in fiecare data de 15 a lunii. Nu cunosc motivul dar deja de 6 luni tot fac programarea si nu primesc nici o confirmare pe mail cu care as putea sa depun la transcrierea certificatului de nasatere. NU PRIMESC FARA ACEASTA CONFIRMARE DE APLICARE .....DE CARE SE OCUPA CINEVA DE LA CLUJ. In aceasta ordine de idei imi sta sub risc postul de munca!!! Intrebarea este daca CERTIFICATUL DE CATATENIE ESTE O CONFIRMARE A FAPTULUI CA SUNT CETATEAN SI DACA IMI AFECTEAZA ASTA POSTUL DE MUNCA ??? Banuiesc ca angajatorul o sa imi ceara ACTE valabile ceea ce este corect. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rurus , utilizator 18:49, 22 Iulie 2017
Cetăţenia română se redobândeşte de la data depunerii jurământului de credinţă față de România.

Prin urmare, daca ati depus juramantul atunci sunteti cetatean roman si locul de munca nu mai este afectat .
Da , am depus juramantul , dar dureaza pana imi vor fi eliberate CNP, certificat de nastere si Buletin.... :(
Dovada cetateniei se poate face si cu certificatul de cetăţenie română.
va multumesc frumos.... o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere pentru persoana cu cetatenie romana ana0104 ana0104 O persoana detine cetatenie romana prin intermediul tatalui (tatal a obtinut cetatenie si automat si copiii minori), dar pana de curand a avut si permis de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt un cetățean non ue moldova Giulia Iulia Giulia Iulia Buna ziua,o întrebare mai lunga...pt un cetățean moldovean ce acte necesare iar trebui pt a deveni un membru UE România? Căsătoria ar fi cel mai rapid ... (vezi toată discuția)