avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Termen
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Termen

Am cerut TB decizia civila si am primit prin posta Adresa TB din 27.11.2008: ...dosarul X "s-a solutionat la 3.10.2008 si se afla in curs de redactare".
Intrebare: 6 luni de la ce? de la 3.10.2008, sau de la data la care am putut sa il gasesc in arhiva, sau...
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 16:18, 7 Octombrie 2009
In raport de ce ,sau in ce context precizati
intrebare:6 luni de la ce ?

Daca in septembrie 2009 a-ti primit informarea ca
dosarul X "s-a solutionat la 3.10.2008 si se afla incurs de redactare
,coroborat cu protestul din justitie,este clar ca decizia civila ,va fi emisa dupa campania prezidentiala.
peraspera a scris:

Am cerut TB decizia civila si am primit prin posta Adresa TB din 27.11.2008: ...dosarul X "s-a solutionat la 3.10.2008 si se afla in curs de redactare".
Intrebare: 6 luni de la ce? de la 3.10.2008, sau de la data la care am putut sa il gasesc in arhiva, sau...


Daca va referiti la CEDO e vorba de 6 luni de la pronuntare.

La termenul din 03.10.2008 (nu 2009!), am fost intrebata daca mai am de depus..., am depus 33 de inscrisuri, care au fost luate fara mare entuziasm dupa care am auzit formula "in pronuntare", cum puteam sa cunosc hotararea, avand in vedere ca acele probe trebuiau/puteau sa schimbe situatia? Se considera oare ca rezultatul se cunoaste din condica? Atunci cum motivezi cererea catre CEDO, daca nu poti vedea redactarea? Am sa citez din corespondenta trimisa de Curte: "Va invit sa ne trimiteti un certificat de grefa din care sa rezulte data la care dosarul a fost restituit Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, devenind disponibil partilor" (adica data la care a intrat in arhiva?- intrebarea din paranteza este pentru mine, nu va face parte din cerere)
Sunt perfect de acord cu dvs.Din condica nu ai cum sa cunoasti motivarea instantei.
Este o problema in ceea ce priveste termenul de redactare a hotararii de catre instanta de recurs.
Sunt de acord cu dvs ca acest termen de 6 luni ar trebui sa curga de la data redactarii hotararii si nu de la data pronuntarii.

Ce puteti face.
Puteti invoca la CEDO faptul ca ati aflat mai tarziu din N motive.
Va puteti plange la CEDO pe motiv ca hotararea a fost redactata cu intarziere.

Ce era bine sa faceti si nu cred ca ati facut.
Sa fi adresat o cerere la instanta de recurs prin care sa solicitati mai rapid redactarea hotararii intrucat vreti sa va plangeti la CEDO.
Si luati si dovada de primire a cererii dvs.

In acest caz instanta de recurs ar fi redactat rapid hotararea sa.
Personal, nu am procedat niciodata asa, dar sunt convins ca asa ar fi.

avocat Claudiu Lascoschi
Va raspund, domnule avocat si va multumesc pentru lamuriri, sunt importante.
"Ce era bine sa faceti si nu cred ca ati facut.
Sa fi adresat o cerere la instanta de recurs prin care sa solicitati mai rapid redactarea". Adresa din 27.11.2008 este raspunsul la cererea adresata TB, pentru a mi se elibera o "copie de pe incheierea de sedinta din 03.10.2008", facuta tocmai pentru a provoca un raspuns scris prin care sa pot dovedi ca in luna noiembrie decizia nu era redactata. Adresa are data inregistrata si nr. dosar. Adica, nu am facut chiar ce trebuie, dar am facut ceva. Semnificativ mi se pare faptul ca sunt interesati sa stie data la care dosarul a devenit "disponibil partilor" ceea ce mi se pare foarte corect din partea lor. Am sa ma gandesc si la cele N motive, poate gasesc vreunul.

Alte discuții în legătură

Termen cedo grigoriu grigoriu Buna ziua, As vrea sa stiu cand expira termenul pentru depunerea plangerii la CEDO, daca hotararea irevocabila a fost pronuntata pe 11 februarie ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine documentatia necesara unei plangeri la cedo ? ninelus ninelus As dori sa stiu de unde se obtin informatii si de unde se obtin eventuale formulare necesare depunerii unei plangeri la CEDO ( doar in Bucuresti ) (vezi toată discuția)
Scurgerea termenului de 6 luni pt.cerere la cedo... vladutza vladutza lamuriti-ma si pe mine exact de cand se scurge acest termen de 6 luni. am gasit aceste explicatii: Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea ... (vezi toată discuția)