avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nr. de imputerniciri aduse in Adunarea Generala a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nr. de imputerniciri aduse in Adunarea Generala a asociatiei de proprietari asigura cvorumul necesar?

Buna seara, as dori sa stiu, daca la adunarea generala extraordinara a asociatiei de proprietari se vine cu un numar de imputerniciri se asigura cvorumul necesar desfasurarii sedintei si votul pentru punctele stabilite din ordinea de zi! Dacă "da", ce facem cu celelalte puncte de discutii adaugate la ordinea de zi la lnceputul sedintei, ele nefiind cunoscute dinainte? Se pot vota doar cu cei prezenti fizic la adunare, cei reprezentati pri imputerniciri neavand cunostinta de aceste subiecte adaugate? Pot fi considerate adoptate sau respinse doar cu votul majoritatii celor prezenti? Multumesc, cu stima Ioan Butnariuc.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 12:50, 28 Iulie 2017
Legea 230/2007 traseaza linia generala a unei AG, adica sa se intruneasca un anumit cvorum la prima convocare, alt cvorum la reconvocare, sa se declanseze fie de presedinte, fie de 20% dintre proprietari, iar cvorumul sa fie asigurat de proprietari avand sau nu imputerniciri de la cei absenti.

Nu se specifica in lege nici cate imputerniciri poate prezenta un singur proprietar, nici cum se considera votul lui in adoptarea diferitelor puncte ale ordinii de zi.
Este o chestiune care fie este implicita in sensul ca cel care imputerniceste accepta orice hotarare se adopta, avand incredere in cel imputernicit, fie scrie in imputernicire pentru ce fel de chestiuni da imputernicirea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
e bine sa se faca o adunare reconvocata unde nu mai conteaza cate persoane sunt prezente; deci nu mai este nevoie de imputerniciri.
Imputernicirile duc cu gandul la manipulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala ruxyradu ruxyradu in urma unor altercatii intre mai multi participanti la adunarea generala a asociatiei de proprietari, procesul verbal al acesteia a fost rupt (distrus). ... (vezi toată discuția)
Imputernicirea pentru adunarea generala patriotu patriotu imi spune si mie cum este cu imputernici la adunarea generala a proprietarilor #-o (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari sandupaul2005 sandupaul2005 Bună ziua. Referitor la legislaţia asociaţiilor de proprietari am nevoie de câteva clarificări. Vă rog să aveţi amabilitatea a-mi răspunde la ... (vezi toată discuția)