avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imputernicirea pentru adunarea generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imputernicirea pentru adunarea generala

imi spune si mie cum este cu imputernici la adunarea generala a proprietarilor
#-o
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:12, 10 Februarie 2010
intrebarea e prea generala, prea vaga.. intrati in amanunte, va rugam
Proprietarul apartamentului care nu se poate prezenta imputerniceste un alt locatar sa il reprezinte.
In legatura cu genul acesta de imputerniciri au fost discutii aprinse, pentru ca unii spuneau: dom'le, el te-a imputernicit sa-l reprezinti, dar dumneata poti vota cum vrei tu.
Tocmai pentru a evita astfel de discutii, la noi in asociatie s-a decis ca in imputernicire, proprietarul sa isi exprime clar votul in legatura cu fiecare punct de pe ordinea de zi, acolo unde trebuiesc luate decizii.
Altfel, se face si o imputernicire normala, nu este nevoie de autentificare, cel putin legea nu impune legalizarea acestei imputerniciri, prin care proprietarul scrie ca il imputerniceste pe X sa-l reprezinte la Adunarea generala.
Reprezentarea in sine inseamna doar ca o persoana se prezinta in locul alteia. Daca nu se prevede expres altfel in textul imputernicirii, sau daca nu exista cerinte speciale in sens contrar, reprezentantul poate vota cum crede de cuviinta. Adunarea generala poate decide ca imputernicirile trebuie sa prevada si votul pentru fiecare punct (lucru util, de altfel), insa daca se pun in discutie si alte chestiuni (aspect posibil la asociatiile de proprietari, spre deosebire de societatile comerciale) atunci reprezentantul practic nu mai poate vota. Cu privire la chestiunile pe langa ordinea de zi, el face doar act de prezenta, se numara la cvorum, dar nu are posibilitatea de a vota pentru ca nu are instructiuni. Ar trebui ca pentru aceasta eventualitate sa fie inserata o clauza in plus ca reprezentantul poate vota cum crede de cuviinta pentru punctele in plus.
Proprietarul cu pricina scrie o hartie:

Catre presedintele asociatiei de proprietari.........
Subsemnatul......, domiciliat in ......., proprietar al apartamentului X, imputernicesc pe dl(d-na) sa ma reprezinte la adunarea generala care are loc in data de........ si la urmatoarele reconvocari (daca e cazul).
Data si semnatura

Si gata!
Nu trebuie legalizata.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr. de imputerniciri aduse in adunarea generala a asociatiei de proprietari asigura cvorumul necesar? Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna seara, as dori sa stiu, daca la adunarea generala extraordinara a asociatiei de proprietari se vine cu un numar de imputerniciri se asigura cvorumul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi reprezentantul altor proprietari in adunarea generala chipurici chipurici As dori sa aflu daca se poate, cati locatari pot fi reprezentati de o singura persoana care sa aibe imputernicire in sedinta de adunare generala a asociatiei ... (vezi toată discuția)
Nr imputerniciri adunare generala casutza casutza Buna ziua, Citind mai cu atentie ce spune legea 230/2007 legat de reprezentarea in cadrul adunarii generale, am inteles ca: 1. un proprietar poate fi ... (vezi toată discuția)