avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard intre vecinatati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard intre vecinatati

buna ziua,as dori sa stiu daca vecinul nu are acordul meu pentru constructia gardului intre vecinatati,trebuie sa construiasca la 60 cm in interiorul proprietatii lui ?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 10:50, 30 Iulie 2017
NU! Confundati lucrurile. Un gard foloseşte ambelor proprietăţi şi se ridică deobicei în mod amiabil. De ce nu-i dati acordul? ce motive aveti?
deobicei,doar ca avem plangere penala impotriva lor pentru vatamari corporale si amenintari
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu acord, gardul se ridica pe hotar, ocupand teren si din stanga, si din dreapta (de la fiecare vecin, adica), in mod egal. Fara acordul vecinului, gardul se face de la limita de proprietate spre curtea celui care il construieste, neocupand astfel niciun cm din proprietatea vecinului care nu si-a dat acordul.
@ rodica
puteti preciza si un articol de lege sau din codul civil?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2017
ContSters429609, utilizator
eu intelesesem din art 612 cod civil ca orice constructie(gardul intra la constructii) lucrari sau plantatii se face de catre proprietarul fondului numai cu respectarea unei distante minime de 60 cm fata de linia de hotar

Alte discuții în legătură

Imobil pus pe hotar (constructie) Inna31 Inna31 vecinul are imobilul pe hotarul despartitor,iar in dreptul constructiei este gardul (care exista inaintea constructiei si astfel a fost pus de hotar) care ... (vezi toată discuția)
Distanta gard lenuivan lenuivan pe strada mea se inlocuieste canalizarea, se sapa pe langa gardul meu....care este un pic in panta si este posiil sa cada, la ce distanta au voie sa sape ... (vezi toată discuția)
Împrejmuirea terenului agricol andras971 andras971 Recent, vecinul meu a construit un gard chiar în brazda despărţitoare dintre cele două terenuri arabile extravilane.Întrebarea mea este că nu trebuia să ... (vezi toată discuția)