avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta gard

pe strada mea se inlocuieste canalizarea, se sapa pe langa gardul meu....care este un pic in panta si este posiil sa cada, la ce distanta au voie sa sape aproape de gard???? ce pot sa fac? ptr ca imi este teama ca imi cade gardul sau imi slabeste structura

Multumesc
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 15:13, 26 Aprilie 2017
Cel putin 60 cm.
multumesc, puteti sa-mi ziceti art de lege
Cod civil Art. 612) - Distanţa minimă în construcţii

Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris authentic.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta wc fata de curtea vecinului mgroza mgroza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Vecinul parintilor mei care locuiesc la tara, vrea sa-si faca wc-ul langa gardul parintilor. exista vreo lege ... (vezi toată discuția)
Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Care este distanta minima ? probleme1 probleme1 Un coproprietar are doua magazii LIPITE pr hotarul . Adica EXACT pe gard , fara nici cea mai mica distanta . Va rog sa-mi spuneti : care este distanta minima ... (vezi toată discuția)