avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobil pus pe hotar (constructie)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobil pus pe hotar (constructie)

vecinul are imobilul pe hotarul despartitor,iar in dreptul constructiei este gardul (care exista inaintea constructiei si astfel a fost pus de hotar) care merge spre sdrada. intrebarea este daca acum doresc sa imi fac poarta si gard la strada ei pretind sa pastrez limita de 60 cm pana la strada, nu doar cat tine constructia, ceea ce este nedrept. Atunci eu sunt deposedat de o suprafata de teren de 60 cm X 10 m cit are peretele vecinului. Facind gard despartitor eu nu mai pot folosi acest teren in schimb vecinul il poate folosi ,chiar isi poate izola peretele imobilului depasind hotarul. Cum explicati acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: Inna31 , utilizator 14:13, 26 Aprilie 2018
CAPITOLUL III
Limitele juridice ale dreptului de proprietate privată

SECŢIUNEA 1
Limite legale

Art. 612

Distanţa minimă în construcţii

Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.



In momentul cand si -au facut constructia pe hotar nu ne-au intrebat. Acum cand noi dorim sa facem poarta care ar trebui sa se termine in gardul lor, pretind sa le lasam 60 cm de la gard, dar gardul este pus pe hotar si in continuarea lui este constructia care este spre curtea noastra cu spatele.
atunci ar fi trebuit sa ii reclamam pt ca nu au respectat limita, dar am crezut ca sunt oameni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de constructie a unui gard din bca sa desparta 2 propietati cretumarius57 cretumarius57 Prin lege o constructie trebuie sa se realizeze la 60 cm fata de imobilul vecinului.Intreb,daca vecinul a construit o camera a imobilului in 2003 fara ... (vezi toată discuția)
Împrejmuirea terenului agricol andras971 andras971 Recent, vecinul meu a construit un gard chiar în brazda despărţitoare dintre cele două terenuri arabile extravilane.Întrebarea mea este că nu trebuia să ... (vezi toată discuția)
Între terenul pe care ne-am construit casa și terenul unei ... col409 col409 Între terenul pe care ne-am construit casa și terenul unei femei, am construit, de asemenea pe banii noștri integral, un gard din placi de beton pe toată ... (vezi toată discuția)