avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suntem 4 coproprietari ai unui teren-as putea construi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suntem 4 coproprietari ai unui teren-as putea construi pe partea mea de teren

Buna ziua.mi-am facut curaj sa cer un sfat ,o solutie .parintii mei au cumparat impreuna cu 3 vecini un teren.in contractul de v-c se specifica ca terenul se vinde la cei 4 in patru parti egale.cand s-a intocmit documentatia cadastrala am inteles ca masuratorile s-au facut dupa bunul plac al unuia dintre vecini si de aici au interveni probleme in ce priveste acordul celorlalti pentru efectuarea dezmembrarii terenului in patru parti.sunt cam 3 ani de cand s-a facut contractul de v-c si nici azi nu s-a facut dezmembrarea pentru ca nu cad de acord vecinii.ce pot face eu sa ies din problema asta pentru ca as vrea sa construiesc pe din terenul care l-am cumparat(1/4 din parcela initiala).
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:23, 30 Septembrie 2009
Faceti actiune in instanta prin care cereti iesirea din indiviziune.
ar mai fi o problema:in realitate fiecare cumparator detine (ingradit la intelegere cu vanzatorul ) o cu totul alta suprafata decat cea din contract -DE AICI a pornit de fapt balamucul desi initial toti patru au fost de acord cu aceasta situatie ,contractul s-a facut in 4 parti egale si fiecare ramanea fizic cu ce aveau ingradit de ani de zile.dl care s-a ocupat de cadastru si masuratori le-a spus ca actele finale dupa dezmembrare vor fi pentru suprafata pe care o detin in realitate .e posibil asa ceva desi contractul de vanzare cumparare spune altceva?
BUNA ZIUA
pentru a rezolva problema faceti demrsuri pentur iesire din indiviziune ,actiune in instanta, poate daca va treziti toti patru la instanta rezolvati printr/o tranzactie adica fiecare cum are ingradit dupa cum spuneati ca detineti .
bafta
av. d homeag
va multumesc pentru raspuns
cred ca in final la instanta se va ajunge.cam ce pasi ar trebui sa urmam ,de unde ar trebui sa incepem
primul pas ar fii introducerea unei actiuni in instanta avand ca obiect iesirea din indiviziune .
se plateste taxa de timbru, care este in cuantum de 3% din valoarea terenului .
oricum , se va reface documentatia tehnica cadastrala de dezmembrare a terenului .

Alte discuții în legătură

Comasare teren cumparat de la vecin (care nu mai vrea sa plateasca dezmembrarea+iesirea din indiviziune) m1ha1 m1ha1 Buna ziua, Recent am cumparat o proprietate (casa+teren) cu o parte din teren achizitionata de fostii proprietari de la un vecin. La notar mi s-a transmis ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune prin hotarare judecatoreasca LT20 LT20 Buna ziua Avem o hotarare judecatoreasca prin care se dispune o rectificare de suprafata(terenul cumparat era mai mare in realitate decat in acte) precum si ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate rodikaconstantin rodikaconstantin buna ziua, detin o proprietate, pe care am achizitionat-o de la parinti. Proprietatea a fost mai mare, dar eu detin jumatate si fratele jumatate, conform ... (vezi toată discuția)