avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

In urma cu 2 luni am fost executat silit (poprire salariu si conturi bancare) pentru niste credite la care ultimele plati le-am efectuat in 2011. Este legala executarea silita dupa 6 ani de la ultima rata platita?

Multumesc
Ati formulat contestatie la executare?
Nu am formulat contestatie. Sincer nici nu stiu exact cum sa procedez, ce pasi sa urmez. In acelasi timp am fost prin in discutii infinite fara rezultat cu banca sa nu-mi mai opreasca si ei din salariu dupa ce angajatorul deja opreste 50%. Continua sa opreasca chiar si dupa ce executorul le-a trimis adrese in vederea ridicarii popririi.
Dacă nu ați făcut contestație la executare în termenul de 15 zile, prin care să invocați prescripția, executarea silită este legală.
Pentru problemele cu Banca, rugați angajatorul să vă plătească salariul direct în mână, să nu-i mai vireze în contul curent.
Deci nu se mai poate face nimic in privinta executarii...? Asta inseamna ca acea perioada de 3 ani e relativa, ma poate executa si dupa 10 ani daca nu depun contestatie in decurs de 15 zile.
Da, așa este. Prescripția nu operează din oficiu, ci numai dacă depui contestați în termenul de 15 zile și o invoci. Altfel nu se mai poate face nimic dacă n-ai cerut în instanță constatarea că dreptul creditorului de a executa silit este prescris.

Alte discuții în legătură

Executare silita danielanic danielanic Buna seara. Va rog ss ma ajutati cu cateva raspunsuri la urmstoarele intrebari: Daca ulterior inceperii executarii silite prin poprirea pe salariu executorului ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Pe data de 05.01.2016 am primit o instiintare privind masura popririi pe o treime din salariu pentru un contract de credit la un IFN din 27,03,2008. pot face o ... (vezi toată discuția)
Executare silita bulboaca_elena bulboaca_elena buna seara voi fi directa si la subiect. in 2007 mai aveam de plata cam 5 rate dintr-un contract de credit, aproximativ 250 euro. din motive obiective nu ... (vezi toată discuția)