Am un bebelus nascut in Bucuresti, dar pe care l-am inregistrat si pentru care am depus dosarul de alocatie la Pitesti (acolo am eu domiciliul legal).
Intre timp, sotia, care doreste sa ramana acasa in concediu de cresterea copilului, si-a schimbat domiciliul legal pe Bucuresti si a depus dosarul pentru indemnizatia de crestere.
Surpriza a venit cand ni s-a comunicat ca nu poate fi acceptat dosarul de indemnizatie, pentru ca bebelusul are CNP de...Arges, nu de Bucuresti.
Problema e ca mai sunt cateva saptamani si pierdem dreptul la indemnizatie.
Ce putem face in aceasta situatie?
Ni s-au sugerat doua variante, sa depunem dosarul de indemnizatie la Pitesti, dar oare va fi acceptat ? Pentru ca sotia nu are buletin de Pitesti si eu nu pot depune in numele meu, pentru ca nu vreau sa stau 2 ani in concediu de crestere copil.
A doua varianta sugerata ar fi sa mutam CNP-ul la Bucuresti. Ce presupune asta mai exact? Cui trebuie sa ne adresam ? E vorba de o simpla schimbare de domiciliu?
PS: Daca pierdem dreptul la indemnizatie pentru ca n-am rezolvat actele in timpul mentionat in lege, putem face ceva? Putem apela la o instanta judecatoreasca pentru rezolvarea problemei?
Alocația
Andreiaeveline
Bună ziua,am depus dosarul de alocatie bebelușul s-a născut în august, și în noiembrie am depus actele de indemnizație și am zis sa fac amândouă ... (vezi toată discuția)