avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incheiere contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incheiere contract vanzare cumparare

Daca am cumparat imobil si teren aferent de la o societate,cu chitanta si factura,care a fost preluata de lichidator,pot incheia contract de vanzare-cumparare cu lichidatorul la notar?
Cine v-a emis chitanta si factura? Lichidatorul?
Nu.Firma care a fost preluata de lichidator.
Pai aia va intreb, cel care v-a emis si semnat factura si care a incasat banii, cine este? Fostul administrator? Mai avea drept de administrare si semnatura la data emiteii facturii? Daca nu, e problema.
Da,fostul administrator.Avea drept de semnatura la vremea aceea.
De ce nu ati incheiat actele inca de atunci? Parerea mea este ca acum nu mai puteti definitiva actele cu lichidatorul, pentru ca actele trebuiau incheite la notar inca de la momentul respectiv, asa incat acum sunt inopozabile lichidatorului.

Alte discuții în legătură

Creanta nascuta dupa intrarea in insolventa nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea urmatoarea intrebare: in cazul unei creante nascute dupa deschiderea procedurii insolventei, cum sa procedez? Pe scurt: am emis o factura ... (vezi toată discuția)
Faliment Pop Claudia Pop Claudia o firma in faliment cu un bun pe ea adica un cap tractor cand si cum se face vanzarea bunului cine decide acest lucru si cine face evaluarea bunului si cine ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si penalitati dupa deschiderea procedurii insolventei elafinta elafinta Buna ziua. Sotul meu a fost asociat intr-un srl care a contracttat in 2007 un credit pentru investitii garantat cu bunul cumparat dar si cu bilete la ordin ... (vezi toată discuția)